יום רביעי, 20 בנובמבר 2013

עוגיות פיננסיר ( ואפילו נטולות גלוטן )

איל " אמא ! הכנת את זה ? יצא לך בדיוק כמו של ארקפה! "

המחמאה הכי גדולה!!

נסיתי כבר פעם בעבר להכין עוגיות פיננסייר, אבל לא יצא טוב... יצאו קצת כמו גומי.
עבר הרבה זמן, החלטתי שצריך לנסות טוב.
בזמנו, לפני הדיאטה נטולת הגלוטן מאד אהבתי אותן, ונעה ואיל חובבים גדולים.

פישפשתי בכל מיני מתכונים ברשת, בסוף הלכתי עם אחד שעשה רושם טוב, עשיתי לו הסבה לנטול גלוטן -והופ!

יצא ממש ממש כמו שצריך.
רק הערה קטנה- יש כל מיני סוגים של קמח שקדים ( ז"א ברמת טחינה שונה ) רצוי שבמתכון הזה, הטחינה של השקדים תהיה ממש ממש טובה. אחרת המרקם קצת גרגירי. לא מפריע לטעם, אבל , יכול להיות יותר טוב...

המתכון לפני שינוי מהבלוג oh sweet day

עוגיות פיננסייר

הכנתי בתבנית מיני מאפינס, כי אין לי תבניות מלבניות קטנות או תבנית מדלן לצורך הענין....

לחמם תנור ל 180
להכין תבנית של מיני מאפינס ( לשמן אם יש צורך... לי יש מסיליקון, אז אין צורך בשימון )

3 כפות קמח ( שמתי קמח נ"ג )
כוס ורבע קמח שקדים ( טחון דק דק )
שליש כוס סוכר
קורט מלח
3 חלבונים

להקציף חלבונים
לערבב  קמח, קמח שקדים, מלח, סוכר. 
לקפל תערובת יבשה בזהירות לחלבונים המוקצפים ( לערבב טוב )
לזלף, או להוריד עם כפית בזהירות לתבנית מיני מאפינס ( או מדלן או פיננסייר )

לאפות בסביבות רבע שעה עד שמזהיבות. לקרר

* בערך ה 40 מיני מאפינס










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה