יום ראשון, 3 באפריל 2016

מרק אפונה יבשה

ארוחת צהריים בלפלנד - מרק ( עשיר ) לחם וחמאה. 
כמה פשוט, ככה טעים!
חלק גדול מהמרקים שהוגשו היו מוקרמים: כרובית, בטטות.
היו מרקים בשריים, והיה מרק עם סלמון ותפ"א ( אילו אני לא אוכלת.)
אחד המרקים הטובים היה מרק אפונה יבשה. טעים, סמיך, מחמם כמו שצריך כשבחוץ שלג וקר.
נזכרתי שאמא היתה מכינה משהו בסגנון, ואלתרתי.
אמנם אוטוטו אביב ( אין לי בעיה לאכול מרק סמיך וחם גם באוגוסט, בארץ...) אבל יום סגרירי יצר אוירה בדיוק למרק הזה.

מרק אפונה יבשה

בצל קצוץ
שן שום
2 גזרים פרוסים דק 
תפ"א חתוך לקוביות
3/4 כוס אפונה יבשה
2 כפות שמן
20 גר חמאה
מים
מלח, פלפל

לחמם שמן וחמאה בסיר.
להוסיף בצל ושום ולטגן כמה דקות עד שנעשים שקופים
להוסיף גזר ולבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ 5 דקות
להוסיף תפ"א ואפונה, לערבב, לבשל 3-4 דקות
להוסיף מים חמים עד כדי כיסוי, לתבל, לכסות את  הסיר ולהנמיך את האש.
לבשל כ30-40 דקות עד שהאפונה רכה.
לטחון קצת עם מוט בלנדר. ( אפשר גם לא )

למי שלא צמחוני אפשר בשלב של הגזר להוסיף טיפה בייקון בקוביות.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה