סוף אפריל, בין החמסינים מקבלים עוד כמה ימי חסד של מזג אויר קריר, לפעמים אפילו אפלולי כמו בסתו.
למרות שלא קר, לי אין בעיה לאכול מרק, ובמזג אויר כזה, שעושה קצת נאכס על הנשמה, בשילוב התקופה של ימי זכרון, הכי מתאים מרק כזה דייסתי מנחם.
מרק כרובית ( 2)
כרובית קטנה מפורקת לפרחים
בצל גדול קצוץ ( לא צריך להתאמץ לקצוץ דק )
2 קישואים פרוסים
2 כרישות פרוסות
כף שמן זית
כף חמאה
חצי+ כוס חלב
מים
מלח פלפל
להמס יחד בסיר בינוני חמאה ושמן זית
להוסיף בצל ולטגן כמה דקות עד שמתחיל להזהיב, להוסיף כרישה , לטגן עוד 2 דקות
להוסיף קישואים וכרובית
לערבב עוד 3-4 דקות שכל הירקות יצלו מעט, להוסיף מים ( כך שלא יכסו לגמרי את הירקות,) לתבל
להביא לרתיחה, לכסות ולבשל בערך 20 דקות עד שהכל מתרכך.
להוסיף חלב, לתקן תיבול אם צריך
לרסק הכל עם בלנדר מוט
למרות שלא קר, לי אין בעיה לאכול מרק, ובמזג אויר כזה, שעושה קצת נאכס על הנשמה, בשילוב התקופה של ימי זכרון, הכי מתאים מרק כזה דייסתי מנחם.
מרק כרובית ( 2)
כרובית קטנה מפורקת לפרחים
בצל גדול קצוץ ( לא צריך להתאמץ לקצוץ דק )
2 קישואים פרוסים
2 כרישות פרוסות
כף שמן זית
כף חמאה
חצי+ כוס חלב
מים
מלח פלפל
להמס יחד בסיר בינוני חמאה ושמן זית
להוסיף בצל ולטגן כמה דקות עד שמתחיל להזהיב, להוסיף כרישה , לטגן עוד 2 דקות
להוסיף קישואים וכרובית
לערבב עוד 3-4 דקות שכל הירקות יצלו מעט, להוסיף מים ( כך שלא יכסו לגמרי את הירקות,) לתבל
להביא לרתיחה, לכסות ולבשל בערך 20 דקות עד שהכל מתרכך.
להוסיף חלב, לתקן תיבול אם צריך
לרסק הכל עם בלנדר מוט
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה