כן
עבר ה מ ו ן זמן
ויש לי אחלה תירוצים.
דרום אפריקה לא בא לי בטוב, לקח לי הרבה זמן להתאושש
וכמה שבועות לפני הנסיעה התחלתי לעבוד
בנוסף, המחשב החליט לסבך את החיים ולא לאפשר להעלות כלום.
מכל הסיבות האילו, בתוספת עייפות החומר אולי, לא קרה כאן כלום.
אבל אז הגיעה נעה, שסיימה תואר ראשון בפיזיקה ( כבוד !👏 ) ועשתה לי קצת סדר בבלוג, והרבה סדר במחשב. תודה!
לא הפסקתי לבשל, או להכין עוגיות ( איל בקורס קצינים אז כמויות העוגיות שאני מכינה די גדולות )
מכינה דברים מוכרים שאוהבים, וגם מדי פעם חדשים, חלקם שווים שראויים להכנס לבלוג, אבל לאור כל מה שכתבתי למעלה, מלבד תמונות זריזות לסטורי באינסטוש, לא צילמתי.
אז מתחילה שוב מ- עכשיו !
בחודשים הקרובים כל המשפחה ( מלבדי ) על גלגלים ( יותר נכון על כנפיים ) כולם טסים לכל מיני יעדים אקזוטיים ( נפאל, טאיוואן, דרום קוריאה, ניו זילד, חלק קופצים לאירופה. אני קופצת לעבודה בדרום תל אביב😉 ( וטוב לי כך )
לפני שאני שוכחת, מעדכנת שנעה עשתה סדר בעמוד המתכונים, הכל מחולק טוב יותר לקטגוריות ובתוכן מסודר ע"פ הא-ב ככה שמקל על החיפוש.
לא מזמן נתקלתי באינסטגראם בתמונה של עוגיות בראניז של pitzpootzim.com
מיד הכנתי, ע"פ המתכון ועשו רושם מעולה. הבעיה היחידה שלא היה מי שיטעם ( וישווה למתכונים של כאלו דומים שהכנתי בעבר )
אחרי כמה ימים החלטתי לנסות להכין אותם עם שינויים, על מנת שיהיו ללא גלוטן.
סוף סוף יכולתי לטעום, ואני לא יכולה להגיד אם זה אותו דבר, אבל אילו שאני אכלתי ללא גלוטן , היו נפלאות.
הכנתי חצי כמות, לא שמתי קפה כי אני לא אוהבת, וכמובן החלפתי לקמחים נטולי גלוטן.
עוגיות בראוניז ללא גלוטן
150 גר שוקולד מריר איכותי ( השתמשתי ב60%)
30 גר חמאה
8 גר קמח אורז מלא
8 גר קמח סורגום
8 גר קמח ( עמילן )תפ"א
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר סוכר חום ( 1/2 כוס )
ביצה אחת L
כפית וחצי מים
מעט מלח מאלדון לפיזור
לערבב יחד קמחים, מלח ואבקת אפיה.
להמס יחד שוקולד וחמאה ( במיקרו בזהירות )
להקציף ביצה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה ( מקצף ידני מספיק לכמות כזו )
להוסיף את השוקולד המומס, לערבב יחד בעדינות.
להוסיף את המים, לערבב קצת.
להוסיף את היבשים ולערבב טוב בעדינות.
לקרר את התערובת לשעה.
לחמם תנור ל 180, להניח כדורים עם כף גלידה קוטר 4 ס"מ על תבנית עם סילפאט או נייר אפיה, ברווחים יפים. לפזר על כל עוגיה טיפה מלח ( לא חובה, אבל מוסיף )
לאפות 11-12 דקות עד שמתחילות להראות סימני בקעים. לקרר, והעביר לרשת צינון רק אחרי שמתייצבות לקירור מוחלט.
בסביבות 20 עוגיות
מכינה דברים מוכרים שאוהבים, וגם מדי פעם חדשים, חלקם שווים שראויים להכנס לבלוג, אבל לאור כל מה שכתבתי למעלה, מלבד תמונות זריזות לסטורי באינסטוש, לא צילמתי.
אז מתחילה שוב מ- עכשיו !
בחודשים הקרובים כל המשפחה ( מלבדי ) על גלגלים ( יותר נכון על כנפיים ) כולם טסים לכל מיני יעדים אקזוטיים ( נפאל, טאיוואן, דרום קוריאה, ניו זילד, חלק קופצים לאירופה. אני קופצת לעבודה בדרום תל אביב😉 ( וטוב לי כך )
לפני שאני שוכחת, מעדכנת שנעה עשתה סדר בעמוד המתכונים, הכל מחולק טוב יותר לקטגוריות ובתוכן מסודר ע"פ הא-ב ככה שמקל על החיפוש.
לא מזמן נתקלתי באינסטגראם בתמונה של עוגיות בראניז של pitzpootzim.com
מיד הכנתי, ע"פ המתכון ועשו רושם מעולה. הבעיה היחידה שלא היה מי שיטעם ( וישווה למתכונים של כאלו דומים שהכנתי בעבר )
אחרי כמה ימים החלטתי לנסות להכין אותם עם שינויים, על מנת שיהיו ללא גלוטן.
סוף סוף יכולתי לטעום, ואני לא יכולה להגיד אם זה אותו דבר, אבל אילו שאני אכלתי ללא גלוטן , היו נפלאות.
הכנתי חצי כמות, לא שמתי קפה כי אני לא אוהבת, וכמובן החלפתי לקמחים נטולי גלוטן.
עוגיות בראוניז ללא גלוטן
150 גר שוקולד מריר איכותי ( השתמשתי ב60%)
30 גר חמאה
8 גר קמח אורז מלא
8 גר קמח סורגום
8 גר קמח ( עמילן )תפ"א
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר סוכר חום ( 1/2 כוס )
ביצה אחת L
כפית וחצי מים
מעט מלח מאלדון לפיזור
לערבב יחד קמחים, מלח ואבקת אפיה.
להמס יחד שוקולד וחמאה ( במיקרו בזהירות )
להקציף ביצה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה ( מקצף ידני מספיק לכמות כזו )
להוסיף את השוקולד המומס, לערבב יחד בעדינות.
להוסיף את המים, לערבב קצת.
להוסיף את היבשים ולערבב טוב בעדינות.
לקרר את התערובת לשעה.
לחמם תנור ל 180, להניח כדורים עם כף גלידה קוטר 4 ס"מ על תבנית עם סילפאט או נייר אפיה, ברווחים יפים. לפזר על כל עוגיה טיפה מלח ( לא חובה, אבל מוסיף )
לאפות 11-12 דקות עד שמתחילות להראות סימני בקעים. לקרר, והעביר לרשת צינון רק אחרי שמתייצבות לקירור מוחלט.
בסביבות 20 עוגיות
יופי. טוב לראות שחזרת בהצלחה בעבודה החדשה ובהצלחה לכולם. שנה טובה
השבמחקעברתי לעקוב גם באינסטגרם.יפה מאוד
השבמחקתודה אפרת. שתהיה שנה טובה ונפלאה!
מחק