יום ראשון, 13 באוקטובר 2013

פאי תפוחים ללא גלוטן


היום הראשון ללימודים...
רק הפעם, אוניברסיטה ( או במקרה שלה-טכניון )
בכיתה א' ליווינו, צילמנו ( ילדה עם שמלת ג'ינס כחולה ושן אחת חסרה )
שלחנו עם תיק חדש, מחברות וקלמר חדש..
הפעם, היא שם, אנחנו כאן.
היא כמעט לבד ( גם החבר מתחיל ללמוד)
בלי תיק חדש ( הוא  בדרך מחו"ל )
אבל עם מחשב חדש מדליק,
ודירה מאורגנת ומאובזרת..

התחלות...( איזה כיף שזה לא נגמר אף פעם  ותמיד יש התחלות חדשות! )

 אז, ילדה בכורה שלי-מאחלת לך הצלחה, והנאה והרבה חוויות חדשות.









פאי תפוחים ללא גלוטן

לחמם תנור ל 170

לתבנית קפיץ קוטר 20


170 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס וחצי קמח נ"ג* ( אפשר כמובן רגיל )
שלושת רבעי כוס סוכר חום
חצי כפית קינמון

6-7 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים ופרוסים עבה
גרד קליפת לימון
שפריץ נדיב מיץ לימון

30 גר שקדים קלופים קצוצים גס

* השמשתי ב CUP4CUP

לערבב את מרכיבי הבצק ( ארבעת הראשונים ) יחד לבצק פירורי, להפריש בערך 4\3 כוס לאח"כ ולהוסיף לזה א השקדים הקצוצים.

לערבב תפוחים עם לימון

לזמן תבנית, להדק בצק לתחתית וקצת בצדדים של התבנית
לשפוך מעל את התפוחים ולהדק קצת
לפזר מעל את שארית הבצק+ השקדים
לאפות ( תבנית קפיץ תמיד על תבנית שטוחה שאם יהיו נזילות לא יהיה בלאגן בתנור ) בסביבות שעה עוד עד שהפירורים למעלהה שחומים  ( אם לא מספיק זמן בתנור והפירורים משחימים מהר מיד, לשים נייר כסף ולהמשיך לאפות. )










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה