יום חמישי, 8 בינואר 2015

עוגיות לינצר


ילדה אחת התלוננה: אין גיוון בעוגיות ( עכשיו לדמיין אותי עם פרצוף המום )
עוגיות שוקולד צ׳יפס  עם תוספות שונות ומשונות - זה לא גיוון.
אז הנה גיוון! ( נתעלם לרגע מהעובדה שכרגע בפריזר אין שום קופסה של עוגיות שוקולד צ׳יפס, ואולי 4-5 קופסאות של עוגיות אחרות, ושאותה ילדה כשנשאלה ביום ראשון איזה עוגיות היא רוצה לקחת לצבא,  אמרה: את השוקולד צ׳יפס )

אז הנה עוגיות לגמרי אחרות.
מתכון מהספר של אליס מדריץ׳
את העוגיות הבאתי לחברים שהוזמנו אליהם להדלקת נרות, והיתה התפעלות רבה מהן.



עוגיות לינצר אליס מדריץ'

כ 30  עוגיות, תלוי בגודל

כוס + 2 כפות קמח
רבע כוס שקדים
רבע כוס אילסרים ( אגוזי לוז )
רבע כוס סוכר
קורט מלח
טיפת קינמון
טיפת תבלין ציפורן טחון ( טחונה ?)
113 גר חמאה רכה
חצי כפית גרד תפוז

ריבה, או נוטלה

לערבב יחד במעבד מזון את הכל ( מלבד הריבה ) עד שמתקבלים פירורים שמתחילים להדבק יחד. לעצור את פעולת המעבד. ליצור כדור, ולקרר לפחות שעה שעה במקרר.

לחמם תנור ל 170
לרדד לעובי חצי ס"מ, ולקרוץ עיגולים או פרחים, או מה שמתחשק.
בחלק מהצורות קורצים חלון קטן ( שהריבה תציץ )
מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ואופים 10-12 דקות עד שמשחימים קצת.
מקררים

שמים על עוגייה קצת מהריבה ( או נוטלה ) וסוגרים עם עוגייה עם חלון.



העוגיות שהכנתי עם 3 ריבות ( תות, פיטנגו, מישמיש. ) וחלק עם נוטלה לטובת המוזרים שלא אוהבים ריבה..












2 תגובות: