יום שלישי, 16 ביוני 2015

כדורי בשר עם תפ"א ואפונה

סופ"ש ראשון אחרי שגם נעה נסעה, טוב שלפחות איה הגיעה הביתה .
נעה התקשרה כשהיינו בסיום הארוחה, מחסלים את שאריות הקראמבל תפוחים. סיפרה שהאוכל במחנה לא משהו בנתיים
אמרתי לה שאם היתה כרגע בבית, גם לא היתה נהנית, כי התפריט לא לטעמה. ניצלתי את ההזדמנות להכין תבשיל שאולי מתאים יותר לחורף, אבל טעים כל השנה.
הנוכחים בבית שמחו ביותר.  
אוכל רטוב :)

פעם , כשנעה היתה קטנה ואכלה אולי קצת יותר טוב, הייתי מכינה את התבשיל הזה לא מעט. המתכון מבוסס על מתכון שזכרתי מספרון של בני סיידא

כדורי בשר עם תפ"א ואפונה


קילו בשר טחון
2-3 ביצים ( אם גדולות אז מספיק 2 )
מלח
פלפל
פפריקה
פלפל אדום חריף גרוס
אבקת צ'ילי
פטרוזיליה קצוצה ( 2-3 כפות )
3-4 שיני שום קצוצות
כף קטשופ
כף חרדל
2-3 כפות פירורי לחם ( אם רוצים שיהיה נטול גלוטן אז כמובן לשים נ"ג )
2-3 כפות שמן
קופסה עגבניות מרוסקות
6-7 תפ"א קלופים וחתוכים לקוביות
כוס וחצי אפונה קפואה


לערבב יחד בשר, ביצים, שום, פירורי לחם, פטרוזיליה, קטשופ וחרדל ותבלינים ( לא ממש מדוד, טיפה מכל דבר...)
ליצור כדורים בגודל כדור גולף, להניח בצד

לחמם שמן בסיר גדול ושטוח. להניח כדורי בשר ולטגן מכל הצדדים.
להוסיף עגבניות מרוסקות, תפ"א, להוסיף כחצי כוס מים ולכסות סיר. אחרי שרותח להנמיך אש.
אחרי 10 דקות להוסיף את האפונה הקפואה ואם יש צורך להוסיף עוד קצת מים.
לכסות ולבשל עד שהתפ"א רכים, עוד  10-15 דקות)









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה