יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

עוגת מוס שוקולד ופטל

השלוב בין פטל לשוקולד מדהים בעיני. קצת מתוק, קצת חמצמץ- נפלא!
לכבוד החזרה של איל מארה"ב הכנתי ארוחה לתפארת.
בשיחות האחרונות שלנו איתו כבר שאלתי מה ירצה שאכין לו כשהוא חוזר.
התשובה היתה pom anna , ברוקולי וכרובית. בכל השאר- סומך עלי.

ניצלתי את ההזדמנות להכין את המוס הזה, שכבר שנים בא לי עליו, אבל בגלל נעה, ( שלא אוהבת פטל, ממש מוזר נכון ?! ) לא יצא עוד להכין.

אחרי שטעמנו, והתענגנו, אמרתי שחבל מאד, אבל נראה לי פעם הבאה שאכין אותו זה שנעה תסע לעשות דוקטורט בארה"ב חחח  ( ולא, אין עוד תכניות אפילו של מה תעשה בתואר הראשון :)  )

המתכון מספר בישול של דורעם גונט.

עוגת מוס שוקולד עם פטל


להכין לפחות יום מראש.

תבנית בקוטר 22

לתחתית ומוס שוקולד:

 250 גר שוקולד מריר קצוץ
 75 גר חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים מופרדות
קורט מלח
5 כפות סוכר
250 מ"ל שמנת מחוקה

למוס פטל:

250 גר פטל שחור ( טרי, אם גרים בפינלנד וזה לא מצריך שוד בנק, או קפוא, מופשר במסננת )
250 גר שמנת מתוקה
4 כפות סוכר

לציפוי שוקולד:

100 גר שוקולד קצוץ גס
5 כפות חלב

הכנת מוס ותחתית אפויה:

מחממים תנור ל 150
ממיסים שוקולד וחמאה ( בסיר על אדים, או בזהירות במיקרו ) מערבבים לתערובת חלקה ומבריקה
מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, מערבבים טוב
מקציפים חלבונים עם קורט מלח, מוסיפים לקראת הסוף את הסוכר, ממשיכים להקציף לקצף יציב.
מקפלים בעדינות את הקצף אל השוקולד
מרפדים תבנית בנייר אפיה, משמנים קלות,  יוצקים חצי מתערובת השוקולד אל התבנית ואופים בערך 20 דקות. מקררים לגמרי
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת השוקולד שנותרה. מקררים עד שהעוגה לגמרי קרה. יוצקים על העוגה ומעבירים למקפיא לשעתיים.

הכנת מוס פטל:

טוחנים במעבד מזון את  הפטל עד שמתקבלת מחית חלקה
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר.
מקפלים יחד את הפטל והשמנת.
יוצקים על המוס שוקולד, מיישרים ומחזירים למקפיא לכמה שעות.

הכנת ציפוי:

ממיסים את השוקולד יחד עם החלב במיקרו ( בזהירות )
יוצקים על המוס שוקולד, מיישרים, ומחזירים למקפיא.

להגשה, להעביר למקרר בערך שעה לפני שרוצים לאכול






















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה