יום ראשון, 27 בספטמבר 2015

רוטב קרמל בקלי קלות

ושוב עבר זמן מאז העלתי מתכון
החגים האילו מוצאים מהשגרה
לפני כמה ימים הייתי צריכה לבדוק איזה זה יום זה, כי כבר התבלבלתי בין חג/שבת לסתם יום רגיל.

הסופרמרקט השכונתי שייך לרשת מגה.
מאז הבלאגן שלהם לפני כמה חודשים ( כן יסגרו, לא יסגרו ) יש ימים שמרגיש שם כמו בימי הצנע.
נו טוב, אני קצת מגזימה, אבל זה לא נעים לראות מדפים ריקים בסופרמרקט.
יש כמה מוצרים שנעלמו עקבותיהם, וכבר מספר חודשים לא הגיעו לסופר.
בירור קצר מול המנהל שהסביר שמגה טרם חתמה על חוזים מחדש עם כל מיני חברות.
אחת מהן היא בן אנד ג'ריס. מה שגרם לפאניקה בקרב חלק מבני הבית, ועכשיו לסתם עצבים, כי צריך לחפש במקומות אחרים.
בשלב מסוים שקלתי אפילו לנסוע עם צידנית לחנות המפעל ( אגב, נעה היתה שם וזה בהחלט משתלם כנראה , כשקונים כמויות  )

יש להם ( לבן אנד ג'ריס), גלידה אחת בשם 'קרמל סוטרה': וניל עם די הרבה קרמל.  Y U M M Y !
בשעת דחק, שלא מוצאים, אפשר להכין לבד קרמל, ולשדך לגלידה וניל טובה.
מתכון ללא שימוש במדחום, ממליצה לקרוא בריכוז את הוראות ההכנה לפני שמתחילים  ( ולא תוך כדי כמו שאני מודה שאני לפעמים עושה ) המתכון של מרתה סטיוארט

רוטב קרמל

כוס סוכר
2 כפות מים
שפריץ של מיץ לימון ( כפית בערך )
3/4 כוס שמנת מתוקה
רבע כפית מלח גס

סיר קטן עם מכסה ( קוטר של 15 ס"מ בערך ולא עמוק מדי זה טוב, עדיף עם ידית ארוכה )

לשים את הסוכר והמים בסיר, לסובב עד שכל הסוכר ספוג במים ( לא לערבב עם כף בשום שלב ! )
להניח על אש נמוכה, לתת לסוכר להמס לאט לאט, מדי פעם לעשות סיבובים כשמחזיקים בידית ומסובבים את  התוכן .
כשהקרמל מתחיל לשנות קצת את הצבע, להוסיף לימון, לשים מכסה, להמשיך לעושת סיבובים מדי פעם. לבדוק פעם בדקה ולהמשיך ככה עד שמתקבל צבע ענבר ( 3-4 דקות )
להסיר מהאש, להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה. זה מבעבע מ-א-ד ! ( להיזהר ) ועושה רושם כאילו הסוכר מתגבש... להמשיך לסובב את הרוטב , ואחרי דקה שתיים הכל יחזור להיות חלק ויפה ללא שום גוש.
להוסיף את המלח.
לקרר.
לשמור כמה ימים בקירור.

מעולה על גלידות, עוגות, תחתיות מרנג וכל מה שמתחשק !

מסוג הדברים שלא ברור לי איך לצלם..
 ועד שהגעתי לצלם, ורק במצלמה של הטלפון... לא ממש נשאר הרבה קרמל  :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה