אף אחד לא רוצה להשאר במטבח מעבר למה שצריך בחום הזה.
הפאי הזה- גג 10 דקות עבודה!
הבצק ממתכון שקלטתי בחטף מאחת מתוכניות הבישול בטלויזיה ( אנבל משהו בערוץ החיים הטובים )
כל השאר- אילתור שלי
פאי אפרסקים
לבצק:
כוס ו 3/4 קמח
200 גר חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס שמנת חמוצה
לערבב במעבד מזון קמח וחמאה
להוסיף שמנת חמוצה.
לערבב רק עד שמתקבל מרקם פירורי שמתגבש יחד.
לאסוף את הפירורים לגוש. לקרר לפחות חצי שעה
לרדד לעיגול ( אחד לפאי גדול ) או לכמה עיגולים לתבניות אישיות.
לשמן תבנית ( או תבניות )
לרפד תבנית בבצק, להצמיד לדופן עד למעלה
למרוח על הבצק- קצת ריבה או רסק פרי ( אני שמתי רסק שזיפים )
מעל לסדר אפרסק ( או כל פרי אחר* ) פרוס דק
לפזר למעלה קצת סוכר
לאפות בחום 180 עד שהפרי מתרכך ומתחיל להזהיב
* אפשר עם המון פירות: אפרסק, מישמיש, שזיפים, אגסים, פירות יער וכ"ו
תפוחי עץ רצוי לבשל פרוסים לכמה דקות עם טיפת מים, סוכר ושפריץ לימון לריכוך ראשוני.
הפאי הזה- גג 10 דקות עבודה!
הבצק ממתכון שקלטתי בחטף מאחת מתוכניות הבישול בטלויזיה ( אנבל משהו בערוץ החיים הטובים )
כל השאר- אילתור שלי
פאי אפרסקים
לבצק:
כוס ו 3/4 קמח
200 גר חמאה חתוכה לקוביות
חצי כוס שמנת חמוצה
לערבב במעבד מזון קמח וחמאה
להוסיף שמנת חמוצה.
לערבב רק עד שמתקבל מרקם פירורי שמתגבש יחד.
לאסוף את הפירורים לגוש. לקרר לפחות חצי שעה
לרדד לעיגול ( אחד לפאי גדול ) או לכמה עיגולים לתבניות אישיות.
לשמן תבנית ( או תבניות )
לרפד תבנית בבצק, להצמיד לדופן עד למעלה
למרוח על הבצק- קצת ריבה או רסק פרי ( אני שמתי רסק שזיפים )
מעל לסדר אפרסק ( או כל פרי אחר* ) פרוס דק
לפזר למעלה קצת סוכר
לאפות בחום 180 עד שהפרי מתרכך ומתחיל להזהיב
* אפשר עם המון פירות: אפרסק, מישמיש, שזיפים, אגסים, פירות יער וכ"ו
תפוחי עץ רצוי לבשל פרוסים לכמה דקות עם טיפת מים, סוכר ושפריץ לימון לריכוך ראשוני.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה