יום ראשון, 23 באוגוסט 2015

עוגת שזיפים עם קרמל שזיפים

לא ברור לי לאן נעלם פוסט שלם עם תמונות של העוגה הזו.
אולי בכלל לא כתבתי ?
בין הקלקול של המחשב, לבין הזמן שלקח להתקין שוב את התוכנה של המצלמה, עבר קצת זמן
יחד עם הקיץ והחום, והסניליות מהמוח שנצלה קצת... אולי באמת רק הכנתי אותה ולא תיעדתי ?!
אולי..
העוגה ( ע"פ הדיווח ) היתה טובה מאד. לא בטוחה אם בסופו של דבר יש כזה הבדל בין עוגת פרי אחת לשניה, אבל מה שהיה מיוחד ושווה בעוגה הזו, היה הקרמל שזיפים, ששווה בפני עצמו.
הקרמל הזה, הוא מעין רסק פרי משודרג.
נשאר ממנו לא מעט, והוא צוות בצורה נפלאה ליוגורט, לגלידת וניל, לעוגה פשוטה, ובתור ריבה לעוגות אחרות.

אז אפילו רק בשביל הרסק הזה, הנה המתכון לעוגה כולה. המתכון, עם שינויים שלי מ food52

עוגת שזיפים עם קרמל שזיפים

לקרמל שזיפים :

חצי קילו שזיפים
כף מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס סוכר
חצי כפית וניל

לעוגה:

3 כוסות קמח
כוס + כף סוכר ( לפיזור למעלה )
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
250 גר חמאה רכה
כוס שמנת חמוצה*
6 חלמונים
חצי קילו שזיפים 

* במתכון המקורי השתמשו בקרם פרש.  מכיוון שלא תמיד ניתן למצוא, אין בעיה להחליף בשמנת חמוצה

להכנת קרמל:

לחתוך שזיפים לקוביות קטנות, לטחון במעבד מזון יחד עם מיץ לימון 
בסיר קטן לשים חצי כוס מים, 3/4 כוס סוכר ווניל.
לערבב  כ 10 דקות על אש נמוכה עד שמתקבל נוזל בצבע קרמל
להוסיף את המחית של הפרי, לערבב עוד דקה שיים עד שכל הסוכר נמס. לקרר.

לחמם תנור ל 190
לשמן תבנית קוטר 22 ס"מ ( הכנתי חצי כמות באינגליש קייק )

בקערת המיקסר, לערבב עם וו גיטרה את כל היבשים ( קמח, אבקת אפיה סודה לשתיה ומלח )
להוסיף חמאה רכה וחצי  כוס של שמנת חמוצה, עד שמתקבל מרקם פירורי.
להוסיף עוד חצי כוס של שמנת חמוצה וחלמונים, ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.

לחתוך שזיפים לרבעים.

לשפוך לתבנית חצי מהבלילה של העוגה, לשפוך מעל הבצק כשליש מרסק השזיפים, ומעל לסדר חצי מרבעי השזיפים.
להוסיף את שאר הבלילה, לכסות יפה עם מרית את כל השזיפים.
לסדר מעל את השזיפים שנותרו, ולפזר עליהם כף סוכר

לאפות חצי שעה, להנמיך את הטמפרטורה ל 170 ולאפות עוד כחצי שעה
 עד שקיסם יוצא נקי.
לקרר.
להגיש עם עוד קרמל אם רוצים















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה