חגגנו לנכד הכי גדול של אחותי יום הולדת
הבחור ( בן ה 6 ) אוהב ביותר עוגות שוקולד
אז אין מצב שאני לא מכינה עוגת שוקולד שווה לאירוע.
העוגה אמנם עם גלוטן, ככה שלא בדקתי אותה, אבל הקרם נטול גלוטן, ואני יכולה להגיד ממקור ראשון שהוא שווה ביותר ( אף מסוכן לחובבי שוקולד ) ויש ממנו הרבה !
אני אומרת שאם כבר שוקולד- אז שיהיה הרבה!
המתכון עם שינויים שלי ע"פ מתכון מאתר kitchn
עוגת שוקולד עם קרם עשיר
לעוגת שוקולד
2 כוסות סוכר לבן
כוס וחצי קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
115 גר שוקולד מריר איכותי קצוץ ( עדיף מעל 56%)
כוס חלב
2 ביצים גדולות
חצי כוס שמן
חצי כוס שמנת חמוצה
כפית וניל איכותי
לקרם
כוס שמנת מתוקה
113 גר חמאה
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
ׁ( לא להבהל ) 450 גר שוקולד מריר איכותי
רבע כוס קפה ( או חלב אם לא רוצים נגיעה של קפה בטעם )
כפית וניל
מכינים את הקרם:
לשים בסיר קטן את השמנת, חמאה סוכר ומלח, לבשל על אש קטנה עד שהחמאה נמסה.
להסיר מהאש, להוסיף את השוקולד , לערבב עד שנמס, להוסיף את הקפה והוניל.
לקרר טוב .
העוגה:
לחמם תנור ל 180
לשמן או לצפות בנייר אפיה 2 תבניות של 22 סמ
להמס יחד שוקולד וחלב,
לערבב את כל החומרים היבשים ( קמח, סוכר, סודה, מלח )
בכלי נפרד לערבב יחד שמנת, שמן, ביצים ווניל
להוסיף את השוקולד המומס לשמן וביצים, לערבב טוב
לערבב יחד עם כל היבשים
לחלק את הבלילה בין שתי התבניות
לאפות בין 30-35 עד שקיסם יוצא נקי
לקרר טוב את העוגות.
רק כשקר למרוח שכבה נדיבה של קרם על אחת העוגות, להניח בזהירות עוגה 2 ולמרוח קרם למעלה ומסביב.
לקרר לפחות 4 שעות.
הבחור ( בן ה 6 ) אוהב ביותר עוגות שוקולד
אז אין מצב שאני לא מכינה עוגת שוקולד שווה לאירוע.
העוגה אמנם עם גלוטן, ככה שלא בדקתי אותה, אבל הקרם נטול גלוטן, ואני יכולה להגיד ממקור ראשון שהוא שווה ביותר ( אף מסוכן לחובבי שוקולד ) ויש ממנו הרבה !
אני אומרת שאם כבר שוקולד- אז שיהיה הרבה!
המתכון עם שינויים שלי ע"פ מתכון מאתר kitchn
עוגת שוקולד עם קרם עשיר
לעוגת שוקולד
2 כוסות סוכר לבן
כוס וחצי קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
115 גר שוקולד מריר איכותי קצוץ ( עדיף מעל 56%)
כוס חלב
2 ביצים גדולות
חצי כוס שמן
חצי כוס שמנת חמוצה
כפית וניל איכותי
לקרם
כוס שמנת מתוקה
113 גר חמאה
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
ׁ( לא להבהל ) 450 גר שוקולד מריר איכותי
רבע כוס קפה ( או חלב אם לא רוצים נגיעה של קפה בטעם )
כפית וניל
מכינים את הקרם:
לשים בסיר קטן את השמנת, חמאה סוכר ומלח, לבשל על אש קטנה עד שהחמאה נמסה.
להסיר מהאש, להוסיף את השוקולד , לערבב עד שנמס, להוסיף את הקפה והוניל.
לקרר טוב .
העוגה:
לחמם תנור ל 180
לשמן או לצפות בנייר אפיה 2 תבניות של 22 סמ
להמס יחד שוקולד וחלב,
לערבב את כל החומרים היבשים ( קמח, סוכר, סודה, מלח )
בכלי נפרד לערבב יחד שמנת, שמן, ביצים ווניל
להוסיף את השוקולד המומס לשמן וביצים, לערבב טוב
לערבב יחד עם כל היבשים
לחלק את הבלילה בין שתי התבניות
לאפות בין 30-35 עד שקיסם יוצא נקי
לקרר טוב את העוגות.
רק כשקר למרוח שכבה נדיבה של קרם על אחת העוגות, להניח בזהירות עוגה 2 ולמרוח קרם למעלה ומסביב.
לקרר לפחות 4 שעות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה