יום שישי, 26 באוגוסט 2016

ארטיק ליים

מענין איך שריח יכול לזרוק אותך כמעט 40 שנה אחורה ( 40 שנה?! וואוו אני עתיקה ביותר...)
בכל מקרה, ליים זה משהו שלא נתקלתי בו בארץ בעבר בכמות. היו פה ושם, בחנויות ירקות מובחרות, אבל השנה פתאום יש יותר.
החלטתי להכין ארטיקים.
כשחתכתי את הראשון, פתאום הריח זרק אותי אחורה בזמן, למקסיקו.
שם נתקלתי בפעם הראשונה בליים.

לא זוכרת במה עשינו שימוש ( או יותר נכון העוזרת שחייתה איתנו, ואמא..כי אני לא ממש נכנסתי למטבח בגיל הזה ) 
במקסיקו בפינות רחוב יש עגלות פרי וירק, עם פירות חתוכים לפרוסות ותקועים על שיפוד עבה, מטפטפים עליהם ליים, קצת סוכר, מלח, וצ'ילי ( נתון לבחירה... אני אהבתי ליים וקצת סוכר )
אהבתי לאכול ירק שנקרא ( בספרדית ) חיקמה Jicama. 
מזכיר קצת קולרבי או לפת במרקם, אין לו טעם מאד דומיננטי, אבל קראנצ'י וכייפי.

אז כן, ריח יכול לזרוק אחורה , או לקשר למקום, זמן ועוד :)

ארטיק ליים

כוס מיץ ליים ( 6-8 תלוי בגודל ובעסיסיות )
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים

להכין סירופ סוכר: להמס יחד חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר עד שנמס.
להוסיף מיץ מהליים ועוד מים, עד שמגיעים לטעם הרצוי ( לזכור שאחרי הקפאה הטעם פחות דומיננטי, אז מה שלא הכי מתוק או חמוץ, יהיה עוד פחות אחרי הקפאה )

להקפיא יממה בתבניות ארטיק.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה