יום שישי, 2 בספטמבר 2016

עוגת שיש של שוקולד לבן ושוקולד מריר

1 לספטמבר בלי שאף אחד הולך לבי"ס 
מוזר...

מליוני תמונת של ילדים מתחילים את השנה בגן, בבי"ס הציפו את הרשתות החברתיות.
מליוני בדיחות למינהן על סיום החופש הגדול ותחילת החופש להורים ( חלקן נדושות, חלקן מצחיקות ומעלות חיוך )
אם חשבתי שקפיצה לקניון לסידור קצר תהיה קלה יותר מאשר באוגוסט, אז טעיתי מאד!
פקק בכניסה לחניה, בחיפוש מקום פנוי, עמוס בכל מקום.
מסתבר שחלק גדול מההורים חגגו את החופש ( או היו צריכים למלא את השעתיים שהשאירו ילד בגן... או בילו חצי בוקר בפרידה מהילד שכבר לא טרחו ללכת לעבודה...)
שנת לימודים מוצלחת פוריה לכולם.


מתכון לעוגה זריזה ונחמדה. מתכון מהרשת מאתר עיתון אמריקאי כלשהוא.

עוגת שיש שוקולד לבן ושוקולד מריר

תבנית אינגליש רחבה וגודלה ( 27*14 ) או עגולה 24 

100 גר שוקולד לבן
100 גר שוקולד מריר
225 גר חמאה רכה
225 גר סוכר ( כוס + 2 כפות )
4 ביצים
225 גר קמח (כוס וחצי + כף... נכון שיותר קל פשוט לשקול ?! :)  )
כפית סודה לשתיה
קורט מלח



לחמם תנור ל 180
לרפד תבנית בנייר אפיה

להמס לחוד את השוקולדים במיקרו ( חצי דקה, להפסיק פעולת מיקרו, לערבב, ואם יש צורך להכניס שוב לכמה שניות, שוב לערבב...)
להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף ביצים, ובסוף קמח
לחלק תערובת ל 2..
לכל חלק להוסיף שוקולד אחר
להעביר לתבנית כפות גדושות מכל תערובת לסירוגין. 
להעביר "סיבוב" עם סכין פעם פעמיים ליצור אפקט שיש
לאפות 35-45 עד שקיסם יוצא נקי
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה