היום הבלוג חוגג 6 שנים !
קצת סטטיסטיקה ( כי זה מה זה התחום שלי.... סטטיסטיקה.. מספרים חחח )
עד היום פרסמתי 885 רשומות
הכי הרבה קהל נכנס מישראל
ארה"ב במקום השני
ובמקום השלישי המפתיע-אוקראינה.
היו כניסות לבלוג ממקומות שאני מודה ( למרות שאני די טובה בגאוגרפיה ) הייתי צריכה לבדוק בגוגל איפה הם בדיוק :)
הרשומה הכי פופולרית- עוגה ללא גלוטן של בן עמי
במקום הרביעי ( שתמיד מפתיע אותי ) זה מתכון לקישואים בתנור ( קצת משעמם לא ?! )
אז מה אומרים אחרי 6 שנים ?
אני לא זוכרת אם כתבתי כאן אי פעם ( כנראה שכן.. אבל מי זוכר...) למה התחלתי את הבלוג בכלל.
אז הסיפור בקצרה הוא כזה:
אחיין שלי ( אודי ) היה מתקשר אלי לעתים בימי חמישי, מבקש מתכון לX, שאשלח לו למייל ואגיד לו מה לקנות ( כי הוא בדיוק בסופרמרקט )
לכבוד יום ההולדת שלו החלטתי להדפיס כמה מתכונים לחוברת " מבית סבתא" - שיהיה לו בצורה מסודרת.
סיפרתי לאחותו ( תמר ) אז היא מיד אמרה שגם היא רוצה.
ואז איה אמרה, "ומה איתי ? איך אני אבשל פעם כשאגור לבד ?"
אז החלטתי לפתוח את הבלוג- שלכולם יהיו המתכונים, שיהיה לי מקום לקשקש אם בא לי , ולמרות שזה ישמע הכי אבסורד בעולם, כי אני הכי מסודרת ומאורגנת בעולם... מסתבר שבתוך המחשב אני די בלאגניסטית ( אני מודה, נעה.. זה כבר סימן טוב ) ולא ממש יודעת ( או רוצה ללמוד ) איך לסדר תיקיות כמו שצריך... אז כאן בבלוג אני יכולה למצוא את המתכונים ( מודה שצריך לעשות כבר קצת סדר בקטגוריות )
אז יומולדת שמח לבלוג, שיהיו עוד מתכונים חדשים , ומי שנהנה- שימשיך להנות :)
הרבה אנשים מתפלאים שאני אוהבת להכין עוגיות
משום מה הקונספציה היא שעוגיות = הרבה טירחה.
בשיא הכנות, את העוגיות האילו הכנתי ב 10 דקות ( לא כולל זמן אפיה, שלא נחשב כי עושים דברים אחרים )
אז נכון שאני זריזה, ועוד יותר נכון שכשיש נסיון אז הדברים הופכים ליותר אוטומטיים, שלא לדבר על נוחות עבודה במטבח וכ"ו
הכי נהנית מאפיית עוגיות, יותר מעוגות, או קינוחים. ( או בישול)
יש איזו שמחה גדולה בדברים הקטנים האילו. מן חמודיות . כיף, ולא צריך לחכות יותר מדי זמן לאפיה ( ולזלילה שלהם ) תמורה מיידית לעבודה :)
לארוחת שישי הכנתי מקפא עם קרם לימון, ונשאר לי קצת קרם.
בשבת אחה"צ, בהחלטה של רגע וחיפוש אחרי מתכון , (עוד שני רגעים,) הכנתי ( כאמור בצ'יק ) את העוגיות האילו שיצאו נפלאות. נמסות בפה ( נראה לי שעם קמח רגיל תהינה טיפה פחות נמסות וקצת יותר פריכות,)
המתכון מ madaboutkitchen ( במקור עם גלוטן )
עוגיות טביעת אצבע עם lemon curd
( 20 עוגיות )
113 גר חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
חלמון אחד
חצי כף גרידת לימון
כף מיץ לימון
קורט מלח
1/4 +1 כוסות קמח ( הכנתי נ"ג עם קמח " כרגיל" )
בסביבות 1/3 כוס lemon curd
lemon curd בדרך הקלה והשווה!
הכנה:
לחמם תנור ל 170
להקציף יחד חמאה וסוכר ( לא הפעלתי בשביל כמות כזו קטנה מיקסר ) מספיק עם מזלג וקצת אנרגיה
להוסיף חלמון, להמשיך להקציף מספר דקות עד שהתערובת בהירה ואוורירית יותר
להוסיף גרידת לימון ומיץ לימון
להוסיף מלח, וקמח. לערבב קצת ואז לגבש עם הידיים לגוש בצק חלק ( אם צריך להוסיף טיפה קמח , אבל לא יותר מדי, הבצק לא צריך להיות קשה או יבש מדי , רק מספיק נוח על מנת ליצור כדורים )
ליצור כדורים לא גדולים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה
ליצור חור בעזרת מקל של כף עץ
לאפות כ 15-18 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב ולהשתזף קלות.
להוציא מהתנור ומלא את החורים עם קצת מהקרם לימון.
להחזיר לתנור לעוד 2-3 דקות אפיה סופיות
לקרר
אפשר לפזר אבקת סוכר לפני הגשה
בניגוד להרבה עוגיות אחרות שאני מקפיאה, את אילו עדיף להפשיר מעט על השיש לפני האכילה. ( אין בעיה לשמור טרי כמה ימים )
קצת סטטיסטיקה ( כי זה מה זה התחום שלי.... סטטיסטיקה.. מספרים חחח )
עד היום פרסמתי 885 רשומות
הכי הרבה קהל נכנס מישראל
ארה"ב במקום השני
ובמקום השלישי המפתיע-אוקראינה.
היו כניסות לבלוג ממקומות שאני מודה ( למרות שאני די טובה בגאוגרפיה ) הייתי צריכה לבדוק בגוגל איפה הם בדיוק :)
הרשומה הכי פופולרית- עוגה ללא גלוטן של בן עמי
במקום הרביעי ( שתמיד מפתיע אותי ) זה מתכון לקישואים בתנור ( קצת משעמם לא ?! )
אז מה אומרים אחרי 6 שנים ?
אני לא זוכרת אם כתבתי כאן אי פעם ( כנראה שכן.. אבל מי זוכר...) למה התחלתי את הבלוג בכלל.
אז הסיפור בקצרה הוא כזה:
אחיין שלי ( אודי ) היה מתקשר אלי לעתים בימי חמישי, מבקש מתכון לX, שאשלח לו למייל ואגיד לו מה לקנות ( כי הוא בדיוק בסופרמרקט )
לכבוד יום ההולדת שלו החלטתי להדפיס כמה מתכונים לחוברת " מבית סבתא" - שיהיה לו בצורה מסודרת.
סיפרתי לאחותו ( תמר ) אז היא מיד אמרה שגם היא רוצה.
ואז איה אמרה, "ומה איתי ? איך אני אבשל פעם כשאגור לבד ?"
אז החלטתי לפתוח את הבלוג- שלכולם יהיו המתכונים, שיהיה לי מקום לקשקש אם בא לי , ולמרות שזה ישמע הכי אבסורד בעולם, כי אני הכי מסודרת ומאורגנת בעולם... מסתבר שבתוך המחשב אני די בלאגניסטית ( אני מודה, נעה.. זה כבר סימן טוב ) ולא ממש יודעת ( או רוצה ללמוד ) איך לסדר תיקיות כמו שצריך... אז כאן בבלוג אני יכולה למצוא את המתכונים ( מודה שצריך לעשות כבר קצת סדר בקטגוריות )
אז יומולדת שמח לבלוג, שיהיו עוד מתכונים חדשים , ומי שנהנה- שימשיך להנות :)
הרבה אנשים מתפלאים שאני אוהבת להכין עוגיות
משום מה הקונספציה היא שעוגיות = הרבה טירחה.
בשיא הכנות, את העוגיות האילו הכנתי ב 10 דקות ( לא כולל זמן אפיה, שלא נחשב כי עושים דברים אחרים )
אז נכון שאני זריזה, ועוד יותר נכון שכשיש נסיון אז הדברים הופכים ליותר אוטומטיים, שלא לדבר על נוחות עבודה במטבח וכ"ו
הכי נהנית מאפיית עוגיות, יותר מעוגות, או קינוחים. ( או בישול)
יש איזו שמחה גדולה בדברים הקטנים האילו. מן חמודיות . כיף, ולא צריך לחכות יותר מדי זמן לאפיה ( ולזלילה שלהם ) תמורה מיידית לעבודה :)
לארוחת שישי הכנתי מקפא עם קרם לימון, ונשאר לי קצת קרם.
בשבת אחה"צ, בהחלטה של רגע וחיפוש אחרי מתכון , (עוד שני רגעים,) הכנתי ( כאמור בצ'יק ) את העוגיות האילו שיצאו נפלאות. נמסות בפה ( נראה לי שעם קמח רגיל תהינה טיפה פחות נמסות וקצת יותר פריכות,)
המתכון מ madaboutkitchen ( במקור עם גלוטן )
עוגיות טביעת אצבע עם lemon curd
( 20 עוגיות )
113 גר חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
חלמון אחד
חצי כף גרידת לימון
כף מיץ לימון
קורט מלח
1/4 +1 כוסות קמח ( הכנתי נ"ג עם קמח " כרגיל" )
בסביבות 1/3 כוס lemon curd
lemon curd בדרך הקלה והשווה!
הכנה:
לחמם תנור ל 170
להקציף יחד חמאה וסוכר ( לא הפעלתי בשביל כמות כזו קטנה מיקסר ) מספיק עם מזלג וקצת אנרגיה
להוסיף חלמון, להמשיך להקציף מספר דקות עד שהתערובת בהירה ואוורירית יותר
להוסיף גרידת לימון ומיץ לימון
להוסיף מלח, וקמח. לערבב קצת ואז לגבש עם הידיים לגוש בצק חלק ( אם צריך להוסיף טיפה קמח , אבל לא יותר מדי, הבצק לא צריך להיות קשה או יבש מדי , רק מספיק נוח על מנת ליצור כדורים )
ליצור כדורים לא גדולים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה
ליצור חור בעזרת מקל של כף עץ
לאפות כ 15-18 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב ולהשתזף קלות.
להוציא מהתנור ומלא את החורים עם קצת מהקרם לימון.
להחזיר לתנור לעוד 2-3 דקות אפיה סופיות
לקרר
אפשר לפזר אבקת סוכר לפני הגשה
בניגוד להרבה עוגיות אחרות שאני מקפיאה, את אילו עדיף להפשיר מעט על השיש לפני האכילה. ( אין בעיה לשמור טרי כמה ימים )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה