יום שבת, 7 בינואר 2017

קעריות שוקולד ( מריר ולבן )

איל מאד אוהב שוקולד לבן, ומן הסתם קינוחים עם שוקולד לבן
החלטתי לשבת ראשונה שיצא מהצבא* להכין קינוח עם שוקולד לבן
הכנתי את הקעריות האילו- pots de cream מתוך הבלוג "פיצפוצים"
איל לא הכי אהב, בעיקר בגלל המרקם שהזכיר לו קרם ברולה, שהזכיר לי שהוא לא מת על " הרועדים" ( קרם ברולה, פנה קוטה וכ"ו )
למי שאוהב מרקם פודינג, ואוהב שוקולד לבן ומתוק- שיכין גם את הלבן למי צריך פחות מתוק ויותר מרירות- שילך רק על החום.
המתכון זהה לשני השוקולדים. 

* שכבר היתה לפני 3 חודשים.... אני בפיגור :)

קעריות שוקולד

90 מל ( 6 כפות ) שמנת מתוקה
50 גר שוקולד ( מריר מעל 56% או לבן איכותי )
90 מל חלב ( 6 כפות )
כף סוכר
קורט מלח
2 חלמונים

לחמם תנור ל 150, להרתיח מים לתבנית
להמס שוקולד עם שתי כפות שמנת מתוקה ( מיקרו- חצי דקה, לערבב, אם צריך, לעוד חצי דקה וכ"ו )
בסיר קטן לחמם יחד 4 כפות שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס. להסיר מהאש לקרר קצת
בקערה גדולה לטרוף חלמונים, להוסיף בהדרגה את התוכן של הסיר תוך כדי המשך טריפה ( לא בבת אחת שהחלב החם לא " יבשל" את הביצים.)
להוסיף שוקולד, לערבב
לסנן הכל במסננת. לשפוך לקעריות חסינות חום, והניח בתבנית עם שוליים.
לשפוך את המים הרותחים לתבנית ( כשהיא כבר בתנור , בזהירות ) עד חצי גובה הקעריות.
לאפות כ 25 דקות ( ע"פ המתכון יש לכסות בנייר אלומיניום שהחלק העליון לא יתייבש. אני מעדיפה שכן יהיה קצת יבש יותר למעלה, לכן לא מכסה ) 
לאילו עם השוקולד הלבן היה צריך להוסיף עוד 5-8 דקות אפיה.
הקרם יוצא והוא עדיין קצת רוטט. הוא מתייצב בקירור
לקרר, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר.

וטיפ- אם מכינים משני הצבעים, להכין קודם את הלבן, ואפילו לא צריך לרחוץ כילים בין לבין, פשוט חוזרים על כל התהליך .














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה