לפעמים קצת מוזר לי שיש דברים שעוד אף פעם בחיים לא הכנתי.
אבל הנה.. זה קורה.
ניוקי זה אחד מאותם דברים.
יש להודות שזה משהו שמצריך זמן. במיוחד אם רוצים שתתקבל הצורה הקלאסית עם החריצים ( כי תכלס, אפשר ליצור גליל לחתוך קוביות קטנות וזהו )
אבל אם כבר.... ( יש ביו טיוב סרטונים שמראים איך להחליק על מזלג )
קצת השקעה של זמן, אבל שווה ואפשר להקפיא, שזה בכלל טוב.
ניוקי תפ"א
קילו וחצי תפ"א ( 8 גדולים )
ביצה גדולה
קורט מלח
1.5-2 כוסות קמח
לשטוף תפ"א
להניח על תבנית עם נייר אפיה, לפזר מלח גס בתחתית
להניח את תפוחי האדמה מעל.
לחמם תנור ל 180 ולאפות את תפוחי האדמה שעה+ עד שרכים עם נעיצת סכין
לקרר כמה דקות ולקלף עם סכין חד
להעביר את התפוחי אדמה דרך מסננת, למעוך עם כף טוב עד שהכל עובר.
להוסיף ביצה, קורט מלח ולערבב
להתחיל להוסיף קמח, ולגבש לבצק
מתקבל בצק רך רך.
לחלק ל 4
לגלגל כל רבע ל 2 נקניקים ארוכים,לחתוך את הנקניק לחתיכות באורך 1 סמ
להחליק על מזלג לקבלת הצורה
בשלב זה אפשר להקפיא - או להמשיך
הקפאה: להניח על תבנית מקומחת קלות ולהכניס למקפיא, אחרי שקופאים אפשר להעביר לכלי סגור ולהחזיר למקפיא.
המשך בישול-
לחמם סיר גדול עם מים ממולחים קלות. כשהמים רותחים, להוסיף את הניוקי ולבשל עד שהם צפים.
להרים בעזרת מרית עם חורים, להעביר לרוטב שאוהבים ( עגבניות, פסטו וכ"ו )
או, לטגן במחבת עם קצת חמאה ותבלינים ( מרווה הולכת מצוין,) בתמונה עם בזיליקום
אחרי הקפאה לא צריך להפשיר אלא ישר לזרוק למים רותחים
אבל הנה.. זה קורה.
ניוקי זה אחד מאותם דברים.
יש להודות שזה משהו שמצריך זמן. במיוחד אם רוצים שתתקבל הצורה הקלאסית עם החריצים ( כי תכלס, אפשר ליצור גליל לחתוך קוביות קטנות וזהו )
אבל אם כבר.... ( יש ביו טיוב סרטונים שמראים איך להחליק על מזלג )
קצת השקעה של זמן, אבל שווה ואפשר להקפיא, שזה בכלל טוב.
ניוקי תפ"א
קילו וחצי תפ"א ( 8 גדולים )
ביצה גדולה
קורט מלח
1.5-2 כוסות קמח
לשטוף תפ"א
להניח על תבנית עם נייר אפיה, לפזר מלח גס בתחתית
להניח את תפוחי האדמה מעל.
לחמם תנור ל 180 ולאפות את תפוחי האדמה שעה+ עד שרכים עם נעיצת סכין
לקרר כמה דקות ולקלף עם סכין חד
להעביר את התפוחי אדמה דרך מסננת, למעוך עם כף טוב עד שהכל עובר.
להוסיף ביצה, קורט מלח ולערבב
להתחיל להוסיף קמח, ולגבש לבצק
מתקבל בצק רך רך.
לחלק ל 4
לגלגל כל רבע ל 2 נקניקים ארוכים,לחתוך את הנקניק לחתיכות באורך 1 סמ
להחליק על מזלג לקבלת הצורה
בשלב זה אפשר להקפיא - או להמשיך
הקפאה: להניח על תבנית מקומחת קלות ולהכניס למקפיא, אחרי שקופאים אפשר להעביר לכלי סגור ולהחזיר למקפיא.
המשך בישול-
לחמם סיר גדול עם מים ממולחים קלות. כשהמים רותחים, להוסיף את הניוקי ולבשל עד שהם צפים.
להרים בעזרת מרית עם חורים, להעביר לרוטב שאוהבים ( עגבניות, פסטו וכ"ו )
או, לטגן במחבת עם קצת חמאה ותבלינים ( מרווה הולכת מצוין,) בתמונה עם בזיליקום
אחרי הקפאה לא צריך להפשיר אלא ישר לזרוק למים רותחים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה