יום שבת, 10 ביוני 2017

קיש לוריין של אמא

בצעידת הבוקר פוגשים אנשים פחות או יותר קבועים.
לחלק מהנהנים עם הראש, עם חלק מחליפים " בוקר טוב" עם אחת שתיים אפילו מאיטים או עוצרים להחליף כמה מילים.
הבוקר עצרה אותי משהיא , שבחצי שנה האחרונה עברנו מהינהון לבוקר טוב, הסבירה לי לעשות איזה תרגיל עם הידיים תוך כדי תחילת ההליכה כי יעזור לי במשהו שלא ממש הבנתי.
חייכתי, ניסיתי ללא הצלחה לעשות את מה שאמרה ( אמרה שאתרגל אז זה יצליח.... כנראה שלא כי צריך גמישות יתר במפרקים, שאין לי , לא משנה ) היא אמרה שזה טוב לעשות בתחילת הצעידה, אני אמרתי שאני בסוף הצעידה... אמרה לא משנה.. המשכתי לדרכי.
לא היה לי נעים להגיד לה, תשמעי, סיימתי 4 שנים במכללה לחינוך גופני בוינגיט, אלא אם כן שינו משהו בגוף האדם ולא הודיעו לי על כך. צעידת בוקר, זה צעידת בוקר.. לא ממש חשוב לי להפעיל אנדורפינים או לא יודעת מה. חשוב לי לצעוד, להפעיל את הגוף, אפילו שהוא מת מעייפות אחרי השכמה נוספת לפני הציפורים, אפילו שהחזיית ספורט חונקת לי את הנשמה, ועוד כמה דברים.. אפילו שברך ימין התחילה לקנא בשמאל , על קצת תשומת לב שזו מקבלת עקב קרע חלקי במניסקוס, והתחילה לודא שאני ארגיש גם אותה טוב טוב...
על זה שאני מתה מצמא, ומחפשת איזה שיח פיטנגו, שאולי אחרי 3-4 פיטנגו רמת הסוכר תעלה ויהיה לי כח להמשיך.... ולמה בכלל הורדתי את האפקליקציה שסופרת צעדים, ועכשיו לא מרגישה נוח לחתוך הביתה, כי חייבת להגיע ליעד שהצבתי לעצמי.
אבל את כל זה חשבתי לי בראש.
סיימתי. 
7152 צעדים ע"פ האפליקציה שזה 5:45 קמ...עוד 3034 ליעד היומי שלי.
שבת שלום


קיש לוריין הוא בדכ עם בייקון, אבל אמא היתה מכינה בלי, וזה המתכון, שלא ברור לי למה לא הכנתי כבר הרבה שנים, כי הוא טעים !!
הכנתי את הבצק עם קמח ללא גלוטן, שגם אני אוכל. ( עם תערובת מוכנה )

קיש לוריין של אמא

לתבנית פאי קוטר 22

בצק-
60 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גר גבינה לבנה ( לא צריך גבינה שמנה, משהו כמו 9% )
כף שמנת מתוקה
כוס+ 2 כפות קמח


מלית-

בצל גדול קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
חצי כוס גבינה קשה מגוררת ( פקורינו, מנצ'גו, קשקבל.... שילוב של 2.. מה שאוהבים )
שמן
מלח
פלפל שחור

הכנת הבצק- לערבב יחד הכל במעבד מזון עד שמתגבש.
לקרר חצי שעה
לחמם תנור ל 170
לרדד בין שני משטחי סילפט או יריעות ניילון, ולרפד תבנית
לדקור עם מזלג, לאפות, 10-12 דקות

הכנת מלית
לטגן בצל בטיפת שמן, להוסיף פטריות, לבשל עד שהפטריות מתחילות להתרכך. לתבל במלח פלפל. לקרר.
לטרוף ביצים עם שמנת, להוסיף גבינה, לתבל עם קצת מלח ופלפל .

לפזר פטריות על הבצק, לשפוך את תערובת הביצים מעל
לאפות עד שמשחים למעלה ודי יציב.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה