יום שישי, 4 באוגוסט 2017

עוגת שמרים עם שזיפים צלויים

הבעל ( בית ) אוהב דברים פשוטים
הילדים צוחקים קצת.... 
"עוף בלי טעם " ( ז"א מינימום תבלינים, במיוחד ממש מעט מעט אם בכלל, מלח )
לא אוהב במיוחד מרינדות למינהן, במיוחד את כל הג'אנר החמוץ-מתוק
עוגות- הכי פושטיות, שמרים למשל עם מעט מלית, בדגש על יותר בצק ( קוראים לזה לחם😀)
ואני, מתמרנת כאן בין כל האהבות והעדפות של כולם.
לא תמיד קל, מאתגר, ולפעמים מציק... אבל זה מה יש.

לפני כמה שבועות עליתי על משהו חדש
מכיוון שהנ"ל מאד אוהב עוגות פרי, אוהב עוגות שמרים ( אבל לא עם הרבה מלית ) שילבתי בין ה 2.
בצק השמרים שלי שאני לא מחליפה, קצת פירות שאני צולה קודם ( להוציא להם קצת מיצים ולהדגיש את הסוכרים שבהם ) טיפה ריבה , או לא  ( למי שאוהב יותר יבש ) ו/או  ( לא להנ"ל ) חמאה מומסת להברשת העלה, על הכל לפזר פירות , לגלגל.. ויאללה לתנור

עוד מילה קטנה על צליית פירות- מבחינתי, כמה כאלו בקערה עם יוגורט ( או גלידה ) זה אחלה קינוח
תחשבו קראמבל, אבל בלי הקלוריות של כל הבצק/פירורים/שקדים וכ"ו.

עוגת שמרים עם פרי צלוי

לבצק:

2 כוסות קמח
רבע כוס סוכר
25 גר שמרים טריים ( חצי קוביה או חצי שקית 'שמרית' )
גרד לימון
חצי כוס חלב
ביצה
חלמון
100 גר חמאה רכה רכה או מומסת ובטמפרטורת החדר

לערבב הכל יחד וללוש 5-8 דקות לקבלת בצק רך. להוסיף טיפה קמח אם יש צורך אבל להשאיר את הבצק יחסית רטוב 
להתפיח כשעה במקום חמים ( אין עם זה בעיה עכשיו בקיץ ) או במקרר 

לפירות הצלויים:
 לחתוך פירות קיץ ( מישמיש, שזיפים, אפרסקים ) לרבעים או שמיניות, תלוי בגודל, להניח על תבנית עם נייר אפיה ולצלות בתנור ( 180 ) בסביבות 30-40 דקות עד שהם רכים

לרדד עלה  ( מהכמות הנ"ל מתקבלים שני עלים לשתי תבניות אינגליש או שני " נחשים " כמו בתמונה )
למרוח את העלה בריבה כלשהיא או חמאה מומסת ( או גם וגם )
לפזר פירות
לגלגל את הבצק עם הפרי לנקניק,  להעביר לתבנית
לפזר למעלה קצת סוכר ( מי שאוהב יכול למרוח בביצה טרופה )
לאפות עד ששזוף ויפה













תגובה 1:

  1. נראה מעולה, כל הכבוד שיש לך את היכולת והסבלנות להכין לכל אחד לפי טעמו, שבת שלום

    השבמחק