לא רק שפירות קיץ נפלאים בעצמם, הם נהדרים בעוגות!
מבחינתי עוגת פרי שווה זו עוגה עם המון פרי וקצת בצק שמחזיק אותה
למי שמעדיף קצת פרי בעוגה שלו ויותר בצק תמיד יכול צלהפחית את כמות הפרי בעוגה.
אבל... כל הכיף זה הפרי, המתיקות, החמצמצות, הנוזל שיוצא מהפרי, ההתקרמלות יחד עם הסוכר בעוגה...
ועם שזיפים זה יוצא נפלא.
אז עוגה זריזה ש'זרקתי 'לתנור ( האמת, לטוסטר הנפלא שלי ) כי חבל לחמם את התנור הגדול ואת המטבח.
המתכון, אילתור של הרגע , ברור שאפשר להחליף את הקמחים בקמח רגיל, אבל גם אם הייתי עושה את העוגה עם גלוטן, הייתי עדיין שמה חלק מהקמח שקדים בפנים , כי הוא מוסיף המון לטעם.
אז לעוגה עם גלוטן: כוס קמח רגיל + חצי כוס קמח שקדים
עוגת שזיפים נטולת גלוטן עם פירורים
תבנית 24
לחמם תנור ל 180
150 גר חמאה רכה
100 גר סוכר לבן
100 גר סוכר חום בהיר ( קנים, דמררה )
2 ביצים גדולות
כפית וניל
200 מל ( מייכל ) שמנת חמוצה 9% ( או אשל/יוגורט וכו )
חצי כוס קמח שקדים
רבע כוס קמח תפ"א
רבע + 2 כפות סורגום
רבע + 2 כפות אורז מלא
2 כפיות אבקת אפיה
קורא מלח
שפריץ לימון
6-7 שזיפים חתוכים לרבעים ( אפשר כל פרי )
פירורים
40 גר חמאה קרה חתתוכה לקוביות קטנות
2 כפות גדושת סוכר לבן
כף קמח אורז מלא
כף קמח סורגום
2 כפות קמח שקדים
להכנת עוגה- ( אפילו לא צריך מיקסר , רק מזלג )
לערב טוב חמאה עם סוכר
להוסיף ביצים ווניל, לערבב טוב לקבלת תערובת חלקה
להוסיף את הקמחים, אבקת אפיה, מלח ושפריץ לימון
להכנת פירורים- לערבב ( עם קצות האצבעות או מזלג ) את כל הרכיבים יחד. לפורר עם מזלג עד כמה שאפשר שיתקבלו פירורים ולא גושים
לשמן תבנית ( 24 ) או לשים נייר אפיה בתחתית ולשמן דפנות
למזוג את הבלילה של העוגה, לדפוק את התבנית קצת על השיש ליישור והוצאת בועות
לסדר יפה את הפרי
לפזר מעל הפרי את הפירורים
לאפות עד שקיסם יוצא יבש ( בערך 45 דקות )
מבחינתי עוגת פרי שווה זו עוגה עם המון פרי וקצת בצק שמחזיק אותה
למי שמעדיף קצת פרי בעוגה שלו ויותר בצק תמיד יכול צלהפחית את כמות הפרי בעוגה.
אבל... כל הכיף זה הפרי, המתיקות, החמצמצות, הנוזל שיוצא מהפרי, ההתקרמלות יחד עם הסוכר בעוגה...
ועם שזיפים זה יוצא נפלא.
אז עוגה זריזה ש'זרקתי 'לתנור ( האמת, לטוסטר הנפלא שלי ) כי חבל לחמם את התנור הגדול ואת המטבח.
המתכון, אילתור של הרגע , ברור שאפשר להחליף את הקמחים בקמח רגיל, אבל גם אם הייתי עושה את העוגה עם גלוטן, הייתי עדיין שמה חלק מהקמח שקדים בפנים , כי הוא מוסיף המון לטעם.
אז לעוגה עם גלוטן: כוס קמח רגיל + חצי כוס קמח שקדים
עוגת שזיפים נטולת גלוטן עם פירורים
תבנית 24
לחמם תנור ל 180
150 גר חמאה רכה
100 גר סוכר לבן
100 גר סוכר חום בהיר ( קנים, דמררה )
2 ביצים גדולות
כפית וניל
200 מל ( מייכל ) שמנת חמוצה 9% ( או אשל/יוגורט וכו )
חצי כוס קמח שקדים
רבע כוס קמח תפ"א
רבע + 2 כפות סורגום
רבע + 2 כפות אורז מלא
2 כפיות אבקת אפיה
קורא מלח
שפריץ לימון
6-7 שזיפים חתוכים לרבעים ( אפשר כל פרי )
פירורים
40 גר חמאה קרה חתתוכה לקוביות קטנות
2 כפות גדושת סוכר לבן
כף קמח אורז מלא
כף קמח סורגום
2 כפות קמח שקדים
להכנת עוגה- ( אפילו לא צריך מיקסר , רק מזלג )
לערב טוב חמאה עם סוכר
להוסיף ביצים ווניל, לערבב טוב לקבלת תערובת חלקה
להוסיף את הקמחים, אבקת אפיה, מלח ושפריץ לימון
להכנת פירורים- לערבב ( עם קצות האצבעות או מזלג ) את כל הרכיבים יחד. לפורר עם מזלג עד כמה שאפשר שיתקבלו פירורים ולא גושים
לשמן תבנית ( 24 ) או לשים נייר אפיה בתחתית ולשמן דפנות
למזוג את הבלילה של העוגה, לדפוק את התבנית קצת על השיש ליישור והוצאת בועות
לסדר יפה את הפרי
לפזר מעל הפרי את הפירורים
לאפות עד שקיסם יוצא יבש ( בערך 45 דקות )
נראה מעולה, יש להשיג בארץ קמח סורגום?
השבמחקכן, יש ל'אופק מן הטבע', הכי קל להתקשר אליהם לשאול איפה מוכרים במקום הכי קרוב אליך.
מחק