מדי פעם סוחף את הרשתות החברתיות מתכון כלשהוא.
ואז כ-ו-ל-ם מכינים אותו ( גמני )
המתכון הנוכחי שרץ כבר כמה זמן, הוא של עוגיות שוקולד צ'יפס מהבלוג thevanillabeanblog
לא מתכון חדש, אבל משום מה עכשיו הוא IN
הקטע של העוגיות, מעבר לגודל שלהן, הוא שבזמן האפיה דופקים את התבנית על הרשת בתנור מדי פעם, וזה גורם לעוגיות להשתטח ונוצרים כמו גלים ( בפעם הראשונה שצילמתי זה לא קרה כל כך, רק נוצרו התקמטויות. אבל אחרי זה הבנתי שצריך לדפוק בלי רחמים, וגם עשיתי עם עוד כמה סוגי עוגיות- וזה אכן קורה )
מה שעוד זה אמור לגרום לעוגיה זה להיות קריספית בחוץ ו'צואי בפנים.
החבר'ה פה אהבו אבל לא נרשמה התעלפות יותר מכמה פייבוריטים שמכינים באופן קבוע. ( יעני- די רגיל )
אגב, שם מקביל שכבר רץ ברשת pan banging cookies
עוגיות שוקולד צ'יפס של ונילה בין
2 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
230 גר חמאה רכה
1/2 1 כוסות סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
ביצה
כפית וניל
2 כפות מים
170 גר שוקולד מריר חתוך
לחמם תנור ל 180
להכין 3-4 תבניות עם נייר אפיה
להקציף חלד חמאה וסוכר כמה דקות
להוסיף ביצה, וניל ומים, להמשיך להקציף עד שהבלילה תפוחה
להנמיך מהירות של מיקסר ולהוסיף קמח, מלח וסודה לשתיה
להוסיף שוקולד ולערבב רק עד שמתפזר אחיד בבלילה
ליצור כדורים של 70-75 גר*, להניח במרחק גדול ( 8-10 סמ ) בין עוגיה אחת לשניה
להכניס ל15 דק למקפיא ( אם אין מקום על התבנית, להכין את הכדורים , להכניס למקפיא על צלחת/מגש קטן ) ל15 דק, ואז לסדר על התבנית
10 דקות אחרי שהעוגיה בתנור, להרים את התבנית בצד אחד ולעזוב ככה שהתבנית " נדפקת" על הרשת. לחזור על זה כל כמה דקות משני צידי התבנית.
סה"כ זמן אפיה -18-20 דקות עד שהעוגיה שטוחה ושחומה.
לקרר על רשת צינון
* היא כותבת 100 גר, אבל זה המון ויוצר עוגיה עצומה ( גם ככה העוגיות יצאו ענקיות, שזה נחמד, אבל כששולחים לצבא, מעדיפים שם עוגיות בגודל סטנדרטי- והרבה ! )
בכל מקרה , עוגיה יותר קטנה - יהיו בה פחות "קימטוטים" כתוצאה מהדפיקות של התבנית.
ואז כ-ו-ל-ם מכינים אותו ( גמני )
המתכון הנוכחי שרץ כבר כמה זמן, הוא של עוגיות שוקולד צ'יפס מהבלוג thevanillabeanblog
לא מתכון חדש, אבל משום מה עכשיו הוא IN
הקטע של העוגיות, מעבר לגודל שלהן, הוא שבזמן האפיה דופקים את התבנית על הרשת בתנור מדי פעם, וזה גורם לעוגיות להשתטח ונוצרים כמו גלים ( בפעם הראשונה שצילמתי זה לא קרה כל כך, רק נוצרו התקמטויות. אבל אחרי זה הבנתי שצריך לדפוק בלי רחמים, וגם עשיתי עם עוד כמה סוגי עוגיות- וזה אכן קורה )
מה שעוד זה אמור לגרום לעוגיה זה להיות קריספית בחוץ ו'צואי בפנים.
החבר'ה פה אהבו אבל לא נרשמה התעלפות יותר מכמה פייבוריטים שמכינים באופן קבוע. ( יעני- די רגיל )
אגב, שם מקביל שכבר רץ ברשת pan banging cookies
עוגיות שוקולד צ'יפס של ונילה בין
2 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
230 גר חמאה רכה
1/2 1 כוסות סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
ביצה
כפית וניל
2 כפות מים
170 גר שוקולד מריר חתוך
לחמם תנור ל 180
להכין 3-4 תבניות עם נייר אפיה
להקציף חלד חמאה וסוכר כמה דקות
להוסיף ביצה, וניל ומים, להמשיך להקציף עד שהבלילה תפוחה
להנמיך מהירות של מיקסר ולהוסיף קמח, מלח וסודה לשתיה
להוסיף שוקולד ולערבב רק עד שמתפזר אחיד בבלילה
ליצור כדורים של 70-75 גר*, להניח במרחק גדול ( 8-10 סמ ) בין עוגיה אחת לשניה
להכניס ל15 דק למקפיא ( אם אין מקום על התבנית, להכין את הכדורים , להכניס למקפיא על צלחת/מגש קטן ) ל15 דק, ואז לסדר על התבנית
10 דקות אחרי שהעוגיה בתנור, להרים את התבנית בצד אחד ולעזוב ככה שהתבנית " נדפקת" על הרשת. לחזור על זה כל כמה דקות משני צידי התבנית.
סה"כ זמן אפיה -18-20 דקות עד שהעוגיה שטוחה ושחומה.
לקרר על רשת צינון
* היא כותבת 100 גר, אבל זה המון ויוצר עוגיה עצומה ( גם ככה העוגיות יצאו ענקיות, שזה נחמד, אבל כששולחים לצבא, מעדיפים שם עוגיות בגודל סטנדרטי- והרבה ! )
בכל מקרה , עוגיה יותר קטנה - יהיו בה פחות "קימטוטים" כתוצאה מהדפיקות של התבנית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה