יום שלישי, 22 במאי 2018

עוגיות סוכר הולנדיות

לא נעלמתי
אני פה, ויש לי רשימה לא קטנה של מתכונים שמחכים שאארגן אותם ואעלה לאויר האינטרנט.
סתם אין לי חשק/כוחות/רצון.
אני מבשלת, אופה, הרבה ( כרגיל ) מי שלא מאמין יכול לבדוק באינסטגרם, ומי שעוקב אחרי שם יכול לראות בסטורי שלי שאני במטבח.

העוגיות האילו של מרתה סטיוארט עשו לי רושם טוב, אז הכנתי, והן ( ע"פ העדויות ) קראנצ'יות ולא מתוקות יותר מדי, אלא בדיוק, ונימוחות, וכייפיות.

בדיוק היום הכנתי עוגיות ( אחרות ) מהבלוג, וקראתי את מה שכתבתי שם. על הבן של השכנים שיודע  בדיוק איפה העוגיות ואיזה הוא מעדיף ( שוקולד ) וצחקתי לעצמי.
לפני כמה ימים שהכנתי את אילו, היתה אצלי אחותו הקטנה ( שנתיים וחצי ).
שיחקנו, הקראתי לה כמה סיפורים, ואחרי שעה בערך היא לוחשת לי " עוגיות ". השעה היתה כבר 7 בערב, אז אמרתי לה שאני אתן לה עוגיה רק אם תאכל קודם אוכל. אמרה בסדר.
אכלה לזניה, קוטג', זיתים, ואז אני מגישה לה עוגיה , היא הופכת את העוגיה מצד לצד, אומרת לי " זה סוכר" אני אומרת לה כן. היא מלקקת, נותנת ביס קטן  ואומרת לי " אני רוצה שוקולד".
קיבלה עוגיית שוקולד.
יש כנראה גיל ( או 'בגרות' לעוגיות אחרות ) שרק עוגיות שוקולד הולך. למרות שאני בטוחה שאם לא היו עוגיות שוקולד, היתה מחסלת גם את אילו בלי שום בעיה.


מתכון של מרתה סטיוארט

הבצק עם טיפת שמרים, בלי שום סוכר ( זו לא טעות ) בבצק עצמו, רק אח"כ ברידוד ופיזור מעל יש סוכר, וכשזה נאפה הסוכר מתקרמל ונותן מתיקות והרבה קראנץ' לעוגיה

עוגיות סוכר הולנדיות

1/3 כוס סוכר בטמפרטורת החדר
5 גר שמרים טריים
1/2 1 כוסות קמח 
1/4 כפית מלח
כפית וניל 113 גר חמאה רכה

סוכר לרידוד ופיזור

לערבב יחד במיקסר עם וו גיטרה את החלב השמרים ווניל
להוסיף קמח ומלח ולהמשיך לערבב, להוסיף את החמאה בהדרגה, כל פעם כף.
להמשיך לערבב עד שנוצר גוש בצק
לאסוף את הבצק לדיסקית עבה בתוך ניילון נצמד ולקרר לפחות שעתיים ( עד לילה )

לחמם תנור ל 175
לרדד את הבצק על הרבה סוכר, לפזר גם למעלה סוכר שהבצק לא ידבק למערוך
לרדד לעובי חצי ס"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
להניח בתבנית עם  נייר אפיה, לפזר עוד קצת סוכר על כל עוגיה
לאפות בערך 15-18 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים והסוכר מתחיל להתקרמל.
לקרר

באזור ה 40 עוגיות בינונית













2 תגובות:

  1. לא לכולם יש אינסטגרם ומחכים פה למתוכנים שלך!!
    מעניין למה קוראים להם עוגיות הולנדיות


    רקפת

    השבמחק
  2. תודה רקפת
    אל דאגה, לא נותנת שם מתכונים, רק תמונות :) ומבטיחה להשתדל יותר.
    באשר לעוגיות, אז השם שלהן האמיתי הוא Arnhemse Meisjes שהבנתי שזה " הבנות מארנהיים", וכנראה ששם מכינים כאלו.

    השבמחק