המחמצת שלי חוגגת שנה בחודש הבא.
התחלתי עם כל הסיפור הזה די בלי כוונה, בנתיים למדתי המון ( יש עוד הרבה מה ללמוד )
זה כיף, זה ממכר, ומאתגר.
אחרי שנה הגיע הזמן להתחיל לנסות להכין איתה עוד דברים מלבד לחם.
התחלתי עם הקרקרים האילו.
בלי הרבה מחשבה או תיכנונים "זרקתי " כמו שאומרים כמה דברים לקערה, ויצא משהו נפלא.
התחלתי עם כל הסיפור הזה די בלי כוונה, בנתיים למדתי המון ( יש עוד הרבה מה ללמוד )
זה כיף, זה ממכר, ומאתגר.
אחרי שנה הגיע הזמן להתחיל לנסות להכין איתה עוד דברים מלבד לחם.
התחלתי עם הקרקרים האילו.
בלי הרבה מחשבה או תיכנונים "זרקתי " כמו שאומרים כמה דברים לקערה, ויצא משהו נפלא.
קרקרים ממחמצת נטולת גלוטן
70 גר מחמצת נטולת גלוטן *
70 גר קמח טף בהיר
140 מ"ל מים
כפית זרעי צ'יה
כפית זרעי פשתן ( לא טחונים )
כפית פסיליום
70 גר שיבולת שועל נטולת גלוטן
30 גר גרעיני דלעת
30 גר גרעיני חמניה
1/2 כוס שקדים קצוצים גס
כף סומסום מלא
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
לערבב יחד מחמצת עם קמח טף ומים ( מתקבלת עיסה כמו טחינה )
לכסות ולהשאיר על השיש 3-4 שעות
להוסיף את כל השאר, לערבב ( מתקבלת עיסה די דחוסה )
להעביר לתבנית אינגליש 20X15 או 22X10 ( לא כזה משנה ) עם נייר אפיה
לעטוף במגבת ולהשאיר על השיש לעוד 3-4 שעות
לחמם תנור ל 220, לאפות 25-30 מכוסה בנייר כסף
אחרי חצי שעה להסיר נייר כסף, להנמיך טמפרטורה ל 180 ולאפות עוד 20-25 דקות.
לקרר
לחתוך מלבנים דקים, להניח על תבנית שטוחה עם נייר אפיה, לאפות בתנור חם 180, 6-8 דקות , להפוך כל קרקר ולאפות עוד 4-5 דקות עד ששחום ופריך
* המחמצת שלי מקמח אורז מלא וקמח כוסמת בהיר. אפשר לקרוא עליה כאן
* המחמצת שלי מקמח אורז מלא וקמח כוסמת בהיר. אפשר לקרוא עליה כאן
בלוג מצויין
השבמחקחבל שהפסיק את הפעילות שלו
קשה מאוד למצוא מתכונים נטולי גלוטן טובים
למה הפסיק, חלילה... קצת האט קצב, אבל לא הפסיקתי , בקרוב מתכונים חדשים.
מחקוכמובן תודה רבה :)
מחק