יום חמישי, 25 באוקטובר 2012

קרוטונים, או מה לעשות עם שאריות חלה

נדיר שביום ראשון לא נשארת איזה שארית משתי החלות של סוף השבוע.
אכלו טרי, אכלו טוסטים, לחם מטוגן... וביום ראשון כשקונים לחם טרי, לאף אחד כבר לא מתחשק לאכול מהשארית של החלות.
אז מכינים בכמה דקות קרוטונים.
אפשר לאכול עם סלט, עם מרק סמיך, או סתם לנשנש כחטיף.
ואין יסורי מצפון על זריקת לחם

אפשר להכין גם משאריות לחמים אחרים.

קרוטונים

לחמם תנור ל 180

לחתוך לחם לקוביות
לשים בקערה גדולה
לתבל עם *:
מלח
פלפל
פפריקה
אבקת שום
לערבב
להוסיף קצת שמן זית

להניח על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 12-15 דקות עד שהקוביות לחם זהובות ופריכות

*לגבי כמויות, אני עושה לפי כמות הלחם שנשארת. בגדול, על 4-5 פרוסות עבות שחתכתי לעוגיות, בין חצי לכפית מכל אחד הנ״ל. ובערך 2-3 כפות שמן זית


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה