יום שלישי, 14 במאי 2013

אורז ירוק

קצת דברים שהייתי עושה קצת אחרת...
או...
אם הייתי מתחילה היום לנהל משק בית...
אז הייתי עושה את זה בצורה אפילו יותר מסודרת ( בחיי שזה אפשרי, אפילו בלי להיות אובססיבית )
לפני שנה או קצת קראתי ספר, שאני אפילו לא זוכרת איך קוראים לו כרגע, ספר נחמד, לא מדהים במיוחד.
העלילה מתרחשת באחת המדינות הדרומיות בארה"ב בשנות ה 50.
גיבורת הספר, נשואה טרייה, שלומדת לנהל משק בית, מחזיקה מחברת שבה היא רושמת כל ערב מה הכינה לבעלה לארוחת ערב למשל. 
אני לא זוכרת בדיוק מה רמת האובססיה שלה, ואם היא גם רושמת שם מה היא לבשה באותו ערב שהגישה מאכל מסוים, אבל בגדול, זה רעיון נחמד מאד.
לא הייתי מתחילה לרשום מה אני מכינה לארוחת שישי כל שבוע, אבל אולי מה הכנתי לארוחת חג, לאירוח מסוים, על מנת לא לחזור על דברים, לדעת איפה כדאי לחדש וכ"ו.

מכיוון שלא עשיתי את זה, אני צריכה להשען על הזכרון הרעוע שלי ( למרות שדוקא לפרטים האילו משום מה יש לי הרבה נפח...)


ולפני המתכון, עוד  משהו חשוב!!
סוף סוף הצלחתי להוסיף  למטה בצד ימין אפשרות רישום לבלוג דרך המייל- לקבלת עידכונים.
כל מה שצריך לעשות זה לכתוב את המייל, וללחוץ!!


                                                חג שבועות שמח  !!

ושוב.... ניצול הזדמנות שנעה לא בבית להכין משהו עם ירוק :)

אורז ירוק
בצ
בצל גדול קצוץ קטן
1-2 שיני שום קצוצות קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות עלי תרד קצוצים
2 כוסות אורז ( אני מעדיפה בסמטי )

מלח, פלפל, שמן

לטגן בצק בקצת שמן.
להוסיף שום.
להוסיף עלי תרד ופטרוזיליה
להוסיף אורז.
לערבב 2-3 דקות, לתבל, להוסיף 4 כוסות מים רותחים
לכסות, להנמיך אש, ולבשל בערך 20 דקות.








תגובה 1:

  1. נקרא מתכון פשוט וטעים, מתאים לי מאוד לימים אלו שאני מנסה לאכול בעיקר אורז וירקות, אני מאוד אוהבת אורז בסמטי.
    אנסה להירשם לעידכונים דרך האופציה החדשה
    סופש נעים

    השבמחק