כל סוף שבוע שני, כשנעה לא נמצאת, אפשר לבשל את האורז יחד עם ירקות..
( ולהכין קינוח ו\או עוגה עם פירות ...)
הכנתי פאייה עמוסה בירקות !
זכרתי סיפור לגבי מקור השם של פאייה שאמא שלי סיפרה לי, וחיפוש קצר בגוגל, מצא משהו דומה ( יחד עם עוד כמה...)
אז מקור השם כנראה , זה בגלל הכלי שבו מכינים את הפאייה. מעין מחבת גדולה עם דפנות יחסית גבוהים.
יש עוד כל מיני סיפורים , כמו על זה שזהו תבשיל שהכין בחור עבור ארוסתו...
מה שאמא שלי סיפרה לי זו כנראה בדיחה שהתגלגלה, מפירוק המילה פאייה ( והאמת, זה אחלה סיפור, אז אני נשארת איתו! )
בספרדית para ella פירושו 'בשבילה'. כש'בולעים' את ה ra , כמו שחלק מדוברי הספרדית מדברים ( מהר ) זה נשמע כמו paella ... שזה התבשיל :)
אז הסיפור בקצרה: בחורה צעירה שזה עתה התחתנה, קיבלה את הבשורה שחמותה מגיעה לביקור בביתה בפעם הראשונה. היא קצת חששה מאמא של בעלה, ובתור כלה צעירה שלא היתה מנוסה במטבח, בעיקר חששה מהארוחה שתכין.
היא התחילה לזרוק למחבת כל מיני דברים שהיו לה בהישג יד... כשהיא מטיחה אותם פנימה וממלמלת ( בספרדית כמובן ) "בשבילה... בשבילה.... " para ella.. para ella ...
ומכאן בעצם, נולד התבשיל שמכיל המון המון דברים.
נחמד :)
פאייה ( צמחונית כמובן )
תבנית גדולה שטוחה או סיר גדול עם דופן נמוכה
כוס וחצי אורז ( אני השתמשתי בארבוריו )
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
שתי שיני שום קצוצות
שעועית ירקוה חתוכה לחתיכות קטנות
2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות ( או 6-7 עגבניות שרי חתוכות )
קורט זעפרן
מלח, פלפל
שמן זית
5-6 מיני ארטישוקים מבושלים וחתוכים ( ללא העלים ) או תחתיות ארטישוק קפואות\משומרות... מה שמוצאים.
חצי כוס אפונה ( קפואה או טרייה )
לטגן בקצת שמן את הבצל, 3-4 דקות.
להוסיף שום , לטגן כדקה.
להוסיף פלפלים ושעועית ולטגן 3-4 דקות.
להוסיף אורז, לטגן תוך עירבוב 3-4 דקות
בנתיים לשפוך 2-3 כפות מים רותחים על הזעפרן.
להוסיף את העגבניה, להוסיף את המים עם הזעפרן, תבלינים, מים עד כדי כיסוי .
לכסות, להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות. להוסיף את האפונה והארטישוקים, לבשל עוד 10 דקות, אם יש נוזלים, להסיר מכסה.אם חסר נוזלים, להוסיף טיפה..
( ולהכין קינוח ו\או עוגה עם פירות ...)
הכנתי פאייה עמוסה בירקות !
זכרתי סיפור לגבי מקור השם של פאייה שאמא שלי סיפרה לי, וחיפוש קצר בגוגל, מצא משהו דומה ( יחד עם עוד כמה...)
אז מקור השם כנראה , זה בגלל הכלי שבו מכינים את הפאייה. מעין מחבת גדולה עם דפנות יחסית גבוהים.
יש עוד כל מיני סיפורים , כמו על זה שזהו תבשיל שהכין בחור עבור ארוסתו...
מה שאמא שלי סיפרה לי זו כנראה בדיחה שהתגלגלה, מפירוק המילה פאייה ( והאמת, זה אחלה סיפור, אז אני נשארת איתו! )
בספרדית para ella פירושו 'בשבילה'. כש'בולעים' את ה ra , כמו שחלק מדוברי הספרדית מדברים ( מהר ) זה נשמע כמו paella ... שזה התבשיל :)
אז הסיפור בקצרה: בחורה צעירה שזה עתה התחתנה, קיבלה את הבשורה שחמותה מגיעה לביקור בביתה בפעם הראשונה. היא קצת חששה מאמא של בעלה, ובתור כלה צעירה שלא היתה מנוסה במטבח, בעיקר חששה מהארוחה שתכין.
היא התחילה לזרוק למחבת כל מיני דברים שהיו לה בהישג יד... כשהיא מטיחה אותם פנימה וממלמלת ( בספרדית כמובן ) "בשבילה... בשבילה.... " para ella.. para ella ...
ומכאן בעצם, נולד התבשיל שמכיל המון המון דברים.
נחמד :)
פאייה ( צמחונית כמובן )
תבנית גדולה שטוחה או סיר גדול עם דופן נמוכה
כוס וחצי אורז ( אני השתמשתי בארבוריו )
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
שתי שיני שום קצוצות
שעועית ירקוה חתוכה לחתיכות קטנות
2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות ( או 6-7 עגבניות שרי חתוכות )
קורט זעפרן
מלח, פלפל
שמן זית
5-6 מיני ארטישוקים מבושלים וחתוכים ( ללא העלים ) או תחתיות ארטישוק קפואות\משומרות... מה שמוצאים.
חצי כוס אפונה ( קפואה או טרייה )
לטגן בקצת שמן את הבצל, 3-4 דקות.
להוסיף שום , לטגן כדקה.
להוסיף פלפלים ושעועית ולטגן 3-4 דקות.
להוסיף אורז, לטגן תוך עירבוב 3-4 דקות
בנתיים לשפוך 2-3 כפות מים רותחים על הזעפרן.
להוסיף את העגבניה, להוסיף את המים עם הזעפרן, תבלינים, מים עד כדי כיסוי .
לכסות, להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות. להוסיף את האפונה והארטישוקים, לבשל עוד 10 דקות, אם יש נוזלים, להסיר מכסה.אם חסר נוזלים, להוסיף טיפה..
עם האורז ארבוריו יוצא ממש טעים ויתרתי על הארטישוק תודה על המתכון
השבמחקאיזה כיף. שמחה לשמוע.
השבמחק