יום ראשון, 5 באוקטובר 2014

עוגת פירורי שוקולד


פירורי שוקולד הולנדיים, או כמו שקוראים להם שם: האחלסלאך, מוצר נחמד ביותר.
ההולנדים מפזרים על פרוסת לחם עם חמאה. ואוכלים עם סכין ומזלג.
לפני לא מעט שנים בטיול בהולנד, בכל מלון, היו מספר לא קטן של קערות עם הפירורים האילו, בכל מיני צבעים . מדליק!
לטעמי, השילוב של חמאה ( עדיף מלוחה ) ושוקולד, הוא נהדר.
עלה לי רעיון שגם פרוסה עם נוטלה ועליה פיזור נדיב של פירורי שוקולד, תהיה מדהימה. ( צריך לנסות בקרוב )

בכל מקרה, קניתי את הפירורים, כי נתקלתי במתכון של עוגיות שצופו בהם, ונאפו יחד.  ( ניסיון בקרוב )
בינתיים, החלטתי לשלב בעוגת וניל.
הנחמד בפירורים, בניגוד לשוקולד צ׳יפס שלרוב שוקעים ומתרכזים בתחתית העוגה, הפירורים קלים יותר ופזורים בעוגה בצורה אחידה. מה שיוצר מראה חמוד ביותר וגם יש בכל ביס, כמות שווה של פירורים.

המתכון הוא בעצם לעוגת לימון מהספר the sono cookbook
אני השמטתי את הלימון, הוספתי וניל, ואת הפירורים.

עוגת פירורי שוקולד

170 גר חמאה רכה
כוס ורבע סוכר לבן
חצי כפית מלח
3 ביצים בינוניות
כפית וניל
כוס וחצי קמח
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
חצי כוס רוויון
חצי כוס פירורי שוקולד

לחמם תנור ל 180

תבנית אינגליש

להקציף יחד חמאה וסוכר
להוסיף ביצים, מלח ווניל.
להוסיף קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ורוויון. לערבב רק עד שמתגבש יחד.
להוסיף את פירורי השוקולד ולערבב עוד 3-4 עירבובים וזהו.

לשפוך לתבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שהעוגה יציבה, זהובה, וקיסם יוצא נקי.









4 תגובות:

  1. אני משוגעת על האחלסלך (אגב "האחל"=ברד...). גם השוקולדיים וגם הצבעוניים.
    חייבת לנסות את העוגה שלך!

    השבמחק
  2. טוב, עכשיו צצות השאלות.
    האם אפשר להשתמש בקמח תופח.?
    והאם הטעם השוקולדי באמת מורגש?
    תודה :)

    השבמחק
  3. תשובות : אין בעיה להשתמש בקמח תופח... מקסימום יצא טיפה יותר אורירי ( כי יש פה פחות ממה שיש בקמח תופח. )
    בכל מקרה לידע כללי, סתם חבל על הכסף לקנות קמח תופח. על כל כוס קמח רגיל יש להוסיף כפית אבקת אפיה ומגיעים לאותה תוצאה. ויותר בזול .
    לגבי הטעם, כן, בהחלט מורגש, אבל זו לא עוגה שוקולדית, רק תוספת.
    נטע

    השבמחק