זה לא שאין לי מה לכתוב
רק לאחרונה אין זמן
הימים טסים, ולא מגיעה לזה.
אז סוף סוף כולם בריאים ( חמסה, טפו..)
הבית עדיין רייק, בישולים ואפיה בעיקר של דברם קבועים.
לאחרונה חוזרת על מתכונים ישנים שלא הכנתי המון זמן, ככה שאין הרבה חדש לכאן .
הסטודנטית שלנו לא הגיעה הרבה זמן הביתה ( מבחנים )
אז החלטנו לקפוץ אליה לביקור קצרצר לארוחת ערב בשישי לפני שבועיים
הכנתי לה ( בין השאר ) מרובעיות לימון שהיא כל כך אוהבת.
עץ הלימון עמוס בלימונים. ו ( טפו , טפו.. כי לא תמיד מצליח לנו עם עצים בגינה ) כל לימון בגודל כדור סופטובל ( כדור סופטבול יותר גדול מכדור בייסבול ) ומלא מלא במיץ!!
המתכון מהספר the sono cookbook של ג'ון בריצ'לי
איה אמרה שהיתה מעדיפה עם הבצק היה יותר דק. מי שלא אוהב הרבה בצק יכולה להכין חצי כמות בצק, בתבנית טיפה יותר קטנה, עם כמות המלית המצוינת במתכון.
מרובעיות לימון
תבנית 23X33 ( אין לי כזו, הכנתי במרובעת ובעוד שתיים קטנות )
לתחתית בצק:
2 ורבע כוסות קמח
שליש כוס נבט חיטה
שליש כוס סוכר
שלושת רבעי כפית מלח
280 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית:
1 + שלושת רבעי כוסות סוכר
שליש כוס קמח
רבע כפית מלח
שלושת רבעי כוס מיץ לימון
כף גרד לימון
3 ביצים
חלמון
אבקת סוכר לקישוט
הכנה
בצק:
להכניס את כל החומרים למעבד מזון, לערבב עד שמתקבל מרקם פירורי רטוב.
לשטח בתבנית ודפנות, ולקרר ל 30 דקות.
לחמם תנור ל 180
לאפות בצק בסביבות 15-18 דקות עד שמזהיב.
מלית:
לערבב יחד סוכר, קמח ומלח
להוסיף לימון וגרד לימון
להוסיף ביצים וחלמון, לטרוף יחד טוב.
לשפוך מעל הבצק ( אין בעיה שהוא חם )
לאפות עד שהמרכז יציב, אך עדיין רוטט קצת ( בסביבות 18-20 דקות )
לקרר, ורק אז לחתוך
לפזר אבקת סוכר לקישוט
רק לאחרונה אין זמן
הימים טסים, ולא מגיעה לזה.
אז סוף סוף כולם בריאים ( חמסה, טפו..)
הבית עדיין רייק, בישולים ואפיה בעיקר של דברם קבועים.
לאחרונה חוזרת על מתכונים ישנים שלא הכנתי המון זמן, ככה שאין הרבה חדש לכאן .
הסטודנטית שלנו לא הגיעה הרבה זמן הביתה ( מבחנים )
אז החלטנו לקפוץ אליה לביקור קצרצר לארוחת ערב בשישי לפני שבועיים
הכנתי לה ( בין השאר ) מרובעיות לימון שהיא כל כך אוהבת.
עץ הלימון עמוס בלימונים. ו ( טפו , טפו.. כי לא תמיד מצליח לנו עם עצים בגינה ) כל לימון בגודל כדור סופטובל ( כדור סופטבול יותר גדול מכדור בייסבול ) ומלא מלא במיץ!!
המתכון מהספר the sono cookbook של ג'ון בריצ'לי
איה אמרה שהיתה מעדיפה עם הבצק היה יותר דק. מי שלא אוהב הרבה בצק יכולה להכין חצי כמות בצק, בתבנית טיפה יותר קטנה, עם כמות המלית המצוינת במתכון.
מרובעיות לימון
תבנית 23X33 ( אין לי כזו, הכנתי במרובעת ובעוד שתיים קטנות )
לתחתית בצק:
2 ורבע כוסות קמח
שליש כוס נבט חיטה
שליש כוס סוכר
שלושת רבעי כפית מלח
280 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית:
1 + שלושת רבעי כוסות סוכר
שליש כוס קמח
רבע כפית מלח
שלושת רבעי כוס מיץ לימון
כף גרד לימון
3 ביצים
חלמון
אבקת סוכר לקישוט
הכנה
בצק:
להכניס את כל החומרים למעבד מזון, לערבב עד שמתקבל מרקם פירורי רטוב.
לשטח בתבנית ודפנות, ולקרר ל 30 דקות.
לחמם תנור ל 180
לאפות בצק בסביבות 15-18 דקות עד שמזהיב.
מלית:
לערבב יחד סוכר, קמח ומלח
להוסיף לימון וגרד לימון
להוסיף ביצים וחלמון, לטרוף יחד טוב.
לשפוך מעל הבצק ( אין בעיה שהוא חם )
לאפות עד שהמרכז יציב, אך עדיין רוטט קצת ( בסביבות 18-20 דקות )
לקרר, ורק אז לחתוך
לפזר אבקת סוכר לקישוט
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה