אולי באמת הגיע הזמן להתחדש במראה חדש ?!
זה לא היה בכוונה..
פתאום נמחקה לי ה'תבנית' של הבלוג.
במעומעם זכור לי לחיצה לא מכוונת על איזה משהו, אפילו לא לחיצה.. האצבע רק עברה קרוב ... הופס-ואין.
בלית ברירה , ובזריזות בלי יותר מדי מחשבה והתלבטויות, התחדשתי במראה אחר.
לקראת ולטיינס הופיעו ברשת המון מתכונים עם שוקולד
אנחנו לא מציינים את ולנטיינס
אבל שוקולד הוא מצרך יומי בדיאטה שלי :)
ולא צריך סיבה למסיבה או חג להכין משהו עם שוקולד
הפעם תפס את העין שלי מתכון למוס שוקולד של ג'וליה צ'יילד/
הוא לא מכיל שמנת מתוקה, אבל בזכות צורת ההכנה, המרקם שלו מיוחד ועשיר
התוצאה הסופית נהדרת. עשירה, ( טיפונת מתוקה בשבילי, ולמרות שהשתמשתי בשוקולד 60%, הייתי יכולה יותר " 'שוקולד". * )
את המתכון מצאתי בבלוג alexandra's kithcen והיא לקחה אותו מדייויד לייבוביץ'
עם טיפה שינויים שלי-
מוס שוקולד של ג'וליה צ'יילד
10 מנות אישיות
170 גר שוקולד מריר ( השתמשתי במטבעות 60% )
170 גר חמאה
4 ביצים גדולות מופרדות
חצי כוס סוכר
כף מים
קורט מלח
כפית וניל
להמס יחד חמאה, שוקולד ( אני ממיסה במיקרו, דקה, אם יש צורך, אז מחזירה לעוד 10 שניות ) לערבב טוב. לקרר
להכין כלי עם מים קרים שיכיל את הסיר עם החלמונים
בסיר כפול** ( סיר שיושב בתוך סיר עם מים חמים ) להקציף חלמונים עם סוכר, וכף מים,במטרפה ידנית או מיקסר ידני. זה לוקח כ 3-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה , בהירה וסמיכה ( כמו מיונז )
להעביר את הסיר העליון עם החלמונים לקערת המים הקרים ולהמשיך לטרוף.
אני החלפתי את המים הקרים פעמיים תוך כדי, על מנת לזרז את תהליך ההתקררות של החלמונים.
החלמונים מסמיכים עוד בתהליך הזה.
לערבב חלמונים עם השוקולד.
להקציף חלבונים עם מלח לתערובת יציבה, להוסיף וניל.
לקפל בזהירות את החלבונים לתערובת השוקולד והחלמונים ( לעשות את זה ב 3 שלבים, לא הכל בבת אחת )
לחלק לקעריות
לקרר במקרר לכמה שעות.
אפשר להגיש עם קצפת, או קרם פרש. אפשר להוסיף תותים לקישוט וכ"ו
או פשוט לאכול ככה...
* מנסיון, לא רק שלי, ככל ש'מתקדמים' באחוזי השוקולד, מתרגלים, והטעם שבהתחלה אולי מרגיש כמו מר, כבר מרגיש מתוק.
אם לפני כמה שנים משהו היה אומר לי שאוהב שוקולד מריר, הייתי מחזירה מבט עקום.
היום, אין לי שום בעיה לנשנש כמה מטבעות שוקולד 60% ולהנות מכל רגע.
אפילו איל, שעד לפני שנתיים שלוש, היה מסרב לאכול עוגה עם שוקולד מריר שווה ואיכותי כי זה " יותר מדי".. אמר השבוע שהשוקולד החדש ממש טעים.
** סיר כפול:
אין בעיה לשים סיר בתוך סיר, רק חשוב שלא ישפריצו מים מתוך הסיר המבעבע למטה, אל הסיר העליון , במיוחד אם בסיר יש שוקולד
יש סירים שמיועדים לענין. אני קיבלתי את שלי מדודה שלי מארה"ב. משתמשת בו המון, עד היום.
מדובר בשני סירים מנירוסטה שיושבים אחד בתוך השני. לסיר השני יש תחתית מעוגלת, והוא מיועד רק לצורך מטרה זו. יש לו בליטה שמתיישבת בול על דפנות הסיר התחתון, וכלום לא זז.
לאמא שלי היה סיר כפול מקסים מזכוכית. מכיוון שהוא לא מצא את מקומות אצל אחותי או אצלי, אין לי מושג מה עלה בגורלו.
תמונות מהסלולרי, תוך כדי עבודה
סיר כפול.
מקציפה בעזרת מטרפה ידנית
תערובת סמיכה
ממתינים במקרר :)
זה לא היה בכוונה..
פתאום נמחקה לי ה'תבנית' של הבלוג.
במעומעם זכור לי לחיצה לא מכוונת על איזה משהו, אפילו לא לחיצה.. האצבע רק עברה קרוב ... הופס-ואין.
בלית ברירה , ובזריזות בלי יותר מדי מחשבה והתלבטויות, התחדשתי במראה אחר.
לקראת ולטיינס הופיעו ברשת המון מתכונים עם שוקולד
אנחנו לא מציינים את ולנטיינס
אבל שוקולד הוא מצרך יומי בדיאטה שלי :)
ולא צריך סיבה למסיבה או חג להכין משהו עם שוקולד
הפעם תפס את העין שלי מתכון למוס שוקולד של ג'וליה צ'יילד/
הוא לא מכיל שמנת מתוקה, אבל בזכות צורת ההכנה, המרקם שלו מיוחד ועשיר
התוצאה הסופית נהדרת. עשירה, ( טיפונת מתוקה בשבילי, ולמרות שהשתמשתי בשוקולד 60%, הייתי יכולה יותר " 'שוקולד". * )
את המתכון מצאתי בבלוג alexandra's kithcen והיא לקחה אותו מדייויד לייבוביץ'
עם טיפה שינויים שלי-
מוס שוקולד של ג'וליה צ'יילד
10 מנות אישיות
170 גר שוקולד מריר ( השתמשתי במטבעות 60% )
170 גר חמאה
4 ביצים גדולות מופרדות
חצי כוס סוכר
כף מים
קורט מלח
כפית וניל
להמס יחד חמאה, שוקולד ( אני ממיסה במיקרו, דקה, אם יש צורך, אז מחזירה לעוד 10 שניות ) לערבב טוב. לקרר
להכין כלי עם מים קרים שיכיל את הסיר עם החלמונים
בסיר כפול** ( סיר שיושב בתוך סיר עם מים חמים ) להקציף חלמונים עם סוכר, וכף מים,במטרפה ידנית או מיקסר ידני. זה לוקח כ 3-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה , בהירה וסמיכה ( כמו מיונז )
להעביר את הסיר העליון עם החלמונים לקערת המים הקרים ולהמשיך לטרוף.
אני החלפתי את המים הקרים פעמיים תוך כדי, על מנת לזרז את תהליך ההתקררות של החלמונים.
החלמונים מסמיכים עוד בתהליך הזה.
לערבב חלמונים עם השוקולד.
להקציף חלבונים עם מלח לתערובת יציבה, להוסיף וניל.
לקפל בזהירות את החלבונים לתערובת השוקולד והחלמונים ( לעשות את זה ב 3 שלבים, לא הכל בבת אחת )
לחלק לקעריות
לקרר במקרר לכמה שעות.
אפשר להגיש עם קצפת, או קרם פרש. אפשר להוסיף תותים לקישוט וכ"ו
או פשוט לאכול ככה...
* מנסיון, לא רק שלי, ככל ש'מתקדמים' באחוזי השוקולד, מתרגלים, והטעם שבהתחלה אולי מרגיש כמו מר, כבר מרגיש מתוק.
אם לפני כמה שנים משהו היה אומר לי שאוהב שוקולד מריר, הייתי מחזירה מבט עקום.
היום, אין לי שום בעיה לנשנש כמה מטבעות שוקולד 60% ולהנות מכל רגע.
אפילו איל, שעד לפני שנתיים שלוש, היה מסרב לאכול עוגה עם שוקולד מריר שווה ואיכותי כי זה " יותר מדי".. אמר השבוע שהשוקולד החדש ממש טעים.
** סיר כפול:
אין בעיה לשים סיר בתוך סיר, רק חשוב שלא ישפריצו מים מתוך הסיר המבעבע למטה, אל הסיר העליון , במיוחד אם בסיר יש שוקולד
יש סירים שמיועדים לענין. אני קיבלתי את שלי מדודה שלי מארה"ב. משתמשת בו המון, עד היום.
מדובר בשני סירים מנירוסטה שיושבים אחד בתוך השני. לסיר השני יש תחתית מעוגלת, והוא מיועד רק לצורך מטרה זו. יש לו בליטה שמתיישבת בול על דפנות הסיר התחתון, וכלום לא זז.
לאמא שלי היה סיר כפול מקסים מזכוכית. מכיוון שהוא לא מצא את מקומות אצל אחותי או אצלי, אין לי מושג מה עלה בגורלו.
תמונות מהסלולרי, תוך כדי עבודה
סיר כפול.
מקציפה בעזרת מטרפה ידנית
תערובת סמיכה
ממתינים במקרר :)
המוס נראה מעולה, המראה החדש כהה מדי לטעמי, בכל אופן תתחדשי ושיהיה המשך שבוע טוב ובשורות טובות
השבמחקתודה אפרת
השבמחקגם אני התלבטתי קצת לגבי הצבע הכהה, צריכה עוד להחליט אם אני אוהבת ומתרגלת :)
תמיד אפשר להחליף.
והמוס ממש טעים. לאוהבי השוקולד :)