יום שני, 2 בפברואר 2015

עוגות שוקולד אישיות חמות ( גם נ"ג )

תלונות...
תמיד תלונות.
על מה עכשיו ?
על שאין קינוח בארוחות שישי בשבועות האחרונים..
ילדה אחת נשארת בצפון כי היא בתקופת מבחנים.
ילד אחד נבחר לנסוע עם הקראוון של הצופים בקיץ לארה"ב, אז עד הנסיעה, הוא בסמינרים כל סוף שבוע.
נשארנו עם אחת, חיילת שמגיעה לסופ"ש
אז ויתרתי לעצמי קצת, אז מה ?!
אז היו תלונות.

אז הכנתי קינוח!
ושלא יהיו תלונות...

מתכון עם קצת שינויים שלי בהשראה מהבלוג once upon a chef

עוגות שוקולד אישיות חמות  ( גם נ"ג )

ל 8 עוגות אישיות

113 גר חמאה
170 גר שוקולד מריר 
2 ביצים
2 חלמונים
רבע כוס + 2 כפות סוכר חום בהיר
כפית וניל
קורט מלח
3 כפות קמח ( אפשר גם נ"ג, אני שמתי  קמח" כרגיל " )

לשמן קעריות אישיות טוב עם חמאה

להמס חמאה, להוסיף את השוקולד ולערבב עד שנמס גם הוא.
להקציף ( לא חייבים במיקסר, אפשר גם עם מטרפה ידנית או  מזלג) ביצים, חלמונים וסוכר.
להוסיף  קמח, וניל ומלח
לערבב יחד עם השוקולד והחמאה.

לצקת לקעריות המשומנות

ניתן להכין עד שלב זה ולאחסן במקרר עד חצי שעה לפני שרוצים לאכול.
מחממים תנור ל 180-190
( אם אופסן במקרר, להוציא  בזמן שמחממים תנור )
לאפות  12-14 דקות עד שעדיין קצת רוטט כשמזיזים, אבל תפוח ויבש למגע למעלה
לקרר 2-3 דקות.
אפשר להגיש בקערית ככה, אפשר לשחרר עם סכין ולהגיש על צלחת הגשה.














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה