מסתבר שבעל המתכון המקורי לעוגות השוקולד ה"נשפכות" הוא שף בשם
jean-George Vongerichten
או ככה לפחות כתוב ברשת.
מה שמצא חן בעיני במיוחד במתכון ( בקרוב אנסה בורסיה שלי ללא גלוטן ) זו העובדה שניתן להכין את הבלילה מראש, לשמור בקעריות ( או בכלי אחר אם אין מקום במקרר, ואז להעביר לקעריות , אפילו שהבלילה מתקשה, פשוט לחלק עם כף בין הקעריות ) ולאפות ברגע האחרון לפני ההגשה.
מתקבל קינוח חם, טרי שווה.
אם נשאר ( בטעות ) מהקינוח, אין בעיה לחמם קצת במיקרו
( שימו לב לצלחות ההגשה המהממות שקיבלתי לפסח מאחותי.. קרמיקה של מיכל )
עוגות שוקולד לאבה molten chocolate cake
ל 6 מנות אישיות
113 גר חמאה
170 גר שוקולד מריר
2 ביצים
2 חלמונים
רבע כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות קמח
להמס יחד חמאה ושווקלד
להקציף ביצים עם חלמונים וסוכר, להסויף שוקולד, מלח, וקמח
בשלב זה ניתן לשמור במקרר. לפני האפיה להוציא עד שמגיע לטמפרטורת החדר
לחלק בין קעריות ( שניתן להכניס לתנור ) אישיות, מרוחות בחמאה ומאובקות בקמח
לחמם תנור ל 230
לאפות 12 דקות
לקרר דקה לפני שהופכים על צלחת, לחכות כמה שניות ואז לשחרר
jean-George Vongerichten
או ככה לפחות כתוב ברשת.
מה שמצא חן בעיני במיוחד במתכון ( בקרוב אנסה בורסיה שלי ללא גלוטן ) זו העובדה שניתן להכין את הבלילה מראש, לשמור בקעריות ( או בכלי אחר אם אין מקום במקרר, ואז להעביר לקעריות , אפילו שהבלילה מתקשה, פשוט לחלק עם כף בין הקעריות ) ולאפות ברגע האחרון לפני ההגשה.
מתקבל קינוח חם, טרי שווה.
אם נשאר ( בטעות ) מהקינוח, אין בעיה לחמם קצת במיקרו
( שימו לב לצלחות ההגשה המהממות שקיבלתי לפסח מאחותי.. קרמיקה של מיכל )
עוגות שוקולד לאבה molten chocolate cake
ל 6 מנות אישיות
113 גר חמאה
170 גר שוקולד מריר
2 ביצים
2 חלמונים
רבע כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות קמח
להמס יחד חמאה ושווקלד
להקציף ביצים עם חלמונים וסוכר, להסויף שוקולד, מלח, וקמח
בשלב זה ניתן לשמור במקרר. לפני האפיה להוציא עד שמגיע לטמפרטורת החדר
לחלק בין קעריות ( שניתן להכניס לתנור ) אישיות, מרוחות בחמאה ומאובקות בקמח
לחמם תנור ל 230
לאפות 12 דקות
לקרר דקה לפני שהופכים על צלחת, לחכות כמה שניות ואז לשחרר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה