יום שני, 27 באפריל 2015

לביבות מתוקות מריקוטה

כששאר בני המשפחה אכלו  מצה ביי, החלטתי להכין לעצמי לביבות ריקוטה
יצאו לביבות רכות כמו עננים :) 
מיותר לציין שהרבה יותר בריא מהמצה.. 
ככה זה שאי אפשר, מוצאים את הצדדים החיוביים בכל דבר :)

לביבות ריקוטה

6-7 לביבות

גביע ריקוטה פרסקה
3-4 כפות קמח ללא גלוטן ( שמתי 2 כפות קמח 'כרגיל' ו 2 כפות קמח שקדים )
1-2 ביצים ( תלוי בגודל )
כף או 2 סוכר
קצת גרד לימון
כפית וניל

לערבב טוב
לחמם טיפונת שמן* במחבת ( שמתי על מחבת כזו שלא נדבקים אליה דברים כפית שמן )
* אפשר גם חמאה אבל היא נשרפת מהר מאד
להניח עם כף גדולה מהעיסה, עם קצת מרחק בין אחד לשני
לטגן 3-4 דקות על כל צד
להגיש עם ריבה, או מה אוהבים


לא הכי פוטוגני.... אבל טעים!






2 תגובות:

  1. נראה מעולה, למה הכוונה בגביע ריקוטה פרסקה? אני מכירה קופסא של גד שמכילה 300 גרם - האם לכמות הזו את מתכוונת?

    תודה :-)

    השבמחק
  2. לגד יש כמה סוגי ריקוטה, כולם 300 גר ( עיזים, מלוחה, עם פלפלים ) וגם ריקטה פרסקה, במייכל קצת יותר גדול עם מסננת בפנים. אני השתמשתי בזה, היא קצת יותר " קלילה" ,אבל אין בעיה גם להכין עם האחרות ( כמובן שעם פלפלים זה לא לכיוון מתוק מן הסתם... )

    השבמחק