יום רביעי, 20 במאי 2015

גלילות שמרים " פרסבורגר" נטולות גלוטן !

ימים מטורפים...
עוד כמה ימים איל יוצא עם המשלחת של הצופים ( הוא בקראוון ) ל 3 חודשים לארה"ב...
נעה נוסעת כמה ימים אחריו  להדריך המחנה קיץ בארה"ב מטעם הסוכנות היהודית.
יהיה פה שקט, ורגוע. הרבה פחות כביסות, פחות אנשים לנקות אחריהם, לא צריך יהיה לבשל הרבה ...
יהיה עצוב גם קצת. ׁ( אבל אני אהיה גיבורה ! )

בנתיים, קצת טירוף... סידורים אחרונים, אריזות, פרידות, וכאלו שלפני נסיעה, ועוד כזו ארוכה...
בטוח אתגעגע לטירוף....




בזמן  האחרון אני מתעצלת קצת ומשתמשת לעתים קרובות יותר בקמח " כרגיל" ללא גלוטן.
במיוחד מאז שניתן לקנות אותו בסופרמרקט המקומי, זה נוח ביותר.

החלטתי, שאם הוא יוצא נפלא עם בצק השמרים הרגיל שלי, למה לא לנסות על המתכון הזה.
בצק שמרים פרסבורגר, לא מצריך התפחה ארוכה, התוצאה קצת יותר פריכה מבצק שמרים שמנמן ורך, ולפעמים זה גיוון נחמד. במיוחד כשרוצים להרגיש הרבה מלית ביחס לבצק.

הבאתי את העוגה לאספת הורים של הורי הקראוון . גם המדריכה שלו וגם מנהלת המשלחת- שתיהן חולות צליאק. 
הבאתי גם עוגת תפוחים נטולת גלוטן, וגם לא חולי צליאק אכלו ושיבחו.

גלילות שמרים "פרסבורגר" ללא גלוטן

2 כוסות קמח נטול גלוטן ( השתמשתי ב" כרגיל" )
60 מ"ל חלב
כף שמרים טריים ( קוביה או גרגירים של 'שמרית' )
ביצה
חצי כפית מלח
100 גר חמאה רכה
רבע כוס סוכר
גרד לימון ( כפית+ )

לערבב הכל יחד עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם יש צורך מוסיפים טיפה קמח.
להניח בקערה מכוסה במקום חמים ל30-60 דקות. הבצק כמעט לא תופח...

לחמם תנור ל 180

לרדד לשני עלים . למרוח מלית, לגלגל.
להניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה
לאפות עד שמזהיבים.
לקרר ורק אז לחתוך.

מלית:
על עלה אחד מרחתי ממרח תמרים, פיזרתי קצת אגוז מוסקט וקצת קינמון
על עלה שני מרחתי בנדיבות ממרח נוטלה.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה