אחרי שהן קיבלו מחמאות רבות מכל מי שטעם
התכוונתי להכין את העוגיות האילו שוב
וברגע האחרון החלטתי לנסות להכין אותן ללא גלוטן.
קיצצתי לרבע ( כי למקרה שלא יצליח חבל לזרוק כ"כ הרבה חומרים טובים )
החלפתי בקמחים נטולי גלוטן- והופה!!
יצאו עוגיות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת! וכמו שאמרה פעם חברה אחת קנדית שלי :
these are my new favorite cookies :)
בזכות השוקולד המומס, מלבד מנה הגונה של שוקולד בכל עוגיה, העוגיה שומרת על מיצוק, שלפעמים בעייתי בעוגיות נטולות גלוטן.
אפיה- העוגיות תופחות , עדיין רכות למגע, בשלב מסוים מתחילות להתבקע קלות ואז צונחות ממש טיפה- זה בדיוק הזמן להוציא מהתנור. הן מתקשות בהמשך תוך כדי הצטננות מחוץ לתנור.
עוגיות דאבל שוקולד עם שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה, ללא גלוטן
כ 30 עוגיות
לחמם תנור ל 180
110 גר שוקולד מריר ( חשוב מעל 53% )
35 גר חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה
חצי כפית וניל
קורט מלח
2 כפות גדושות קמח אורז מלא
2 כפות גדושות קמח סורגום
2 כפות גדושות קמח שקדים
2 כפות גדושות קמח תפ"א ( עמילן תפ"א )
2 כפות קקאו
חצי כפית סודה לשתיה
שליש כוס ( אפשר קצת יותר ) שוקולד לבן קצוץ
רבע כוס אגוזי מקדמיה קצוצים גס ( אפשר טיפונת יותר מרבע כוס )
לא טרחתי ללכלך מיקסר
להמס שוקולד בזהירות במיקרו ( לחמם כמה שניות לערבב טוב, אם יש צורך להחזיר לעוד כמה שניות )
בקערה בינונית לרכך חמאה ( לא להמס לגמרי )
להוסיף סוכר חום ולבן לערבב טוב עם מטרפה ידנית או מזלג
להוסיף ביצה, וניל, מלח, לערבב
להוסיף את כל הקמחים, קקאו, וסודה לשתיה, לערבב טוב
להוסיף שוקולד מומס, לערבב טוב. מתקבלת עיסה די קשה
להוסיף שוקולד לבן ואגוזים, לערבב
להניח כמות של כפית על תבנית מרודפת בנייר אפיה
לאפות ע"פ ההנחיות למעלה ( בסביבות 18-20 דקות, אבל להיות ליד התנור.. משתנה מתנור לתנור )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה