אז נסענו לכמה מקומות, רק הבעל ואני. ( 2 במילא בחו"ל ואחת בתקופת בחינות )
המסלול ( עליו ארחיב עם תמונות בפוסטים אחרים ) : סנט פטרסבורג ( רוסיה ) הלסינקי ( פינלד ) טאלין ( אסטוניה ) ושוב קצת פינלד מחוץ להלסינקי.
היה נפלא!
מבחינת להסתדר ללא גלוטן הטיול מתחלק ל2- פינלנד, והשאר.
בפינלד יש מודעות גדולה, יש המון מוצרים בכל סופרמרקט, מבחר נאה ביותר והכל מרוכז באזור אחר, ככה שרק צריך למצוא אותו, ולא לחפש בנפרד מוצרים.
במסעדות רבות יש מודעות, ותפריט או סימון למאכלים ללא גלוטן.
כמו כן לטובת אילו שאוהבים אוכל מהיר בצורת המבורגר וצ'יפס וכ"ו אז מקדונלדס ובורגר קינג וכנראה גם הרשתות המקומיות, מגישים את אותו אוכל גם נטול גלוטן.
בהלסינקי מצאתי חנות שכולה ללא גלוטן, גם דברים מוכנים ( עוגות, לחמים ) וגם לקנות קמחים, תערובות ועוד דברים , בשוק שנקרא hakaniemi market hall נמצא במרחק הליכה ממרכז העיר, ( 20 דקות ) די קרוב לגנים הבוטניים, או נסיעה בחשמלית .
הקומה התחתונה היא כולה דוכני אוכל ( מעין שוק, גם לבשר, דגים, ירקות וגם דוכני אוכל מוכן ). בקומה השניה יש דוכנים של אומנים למכירת עבודות יד ומזכרות.
ביום חמישי, ברחבה הגדולה שעל יד השוק, יש שוק גדול בחוץ ( אולי גם בעוד ימים, לא בדקתי )
עד כאן הכל טוב ויפה...
אבל, כמו בארץ, לא נתקלים בסתם דוכן או אוכל רחוב עם אוכל ללא גלוטן, ככה שצריך להצטייד ליום שיטוט.
לא גלוטן בפינית gluteenton
רוסיה וטאלין לעומת זאת, קצת יותר בעייתי.
אין מודעות, אין מוצרים בסופרים ( לא שאני נתקלתי בכל אופן ) ואפילו במסעדה אחת שקראתי עליה שיש מודעות ( המסעדה של ג'יימי אוליבר בסנט פטרסבורג ) המלצר לא הפגין ידע מי יודע מה לגבי הפסטה, אז הלכתי על ריזוטו ליתר בטחון ( אגב, הריזוטו פטריות הכי שווה שאכלתי אי פעם !! )
אז לקחת בחשבון ולהצטייד מבעוד מועד !
אז מה בכל זאת אכלתי ...לא הרבה :) ( פחות 2 וחצי קילו ב8 ימים...וזה אחרי שרוב הקילוגרמים המיותרים כבר די ירדו ממני )
הבאתי איתי פריכיות מהארץ, נשנשתי אותן לארוחת בוקר ( יבשות.)
קניתי פירות, יוגורט. נישנשתי צימוקים וחטיף אנרגיה ללא גלוטן שהבאתי מהארץ.
ופעם אחת אכלתי במסעדה של ג'יימי ( ריזוטו ) יש פה ושם דוכנים עם קלחים של תירס ברחוב.
בפינלנד הרחבתי את המבחר קצת, אכלתי פיצה ללא גלוטן ( קראתי באינטרנט על מסעדה אחת שמגישה, אבל במקרה על יד המלון היתה פצריה עם שלט גדול בחוץ שיש פיצה ללא גלוטן.)
אכלתי אפילו צ'יפס במקדונלדס....
במסעדה אחרת שאמנם היה תפריט ללא גלוטן, אבל היה לי בעייתי מבחינות אחרות, אכלתי מרק פטריות.
טוב לנסוע, טוב לחזור לאוכל בבית .
מוס קל ומהיר הכנה. השילוב עם הפטל בעיני נפלא.
( געגועים לדוכנים של פירות יער בפינלד , שנמצאים בכל פינת רחוב שני ...)המתכון מבוסס על מתכון של לוריין פאסקל
מוס שוקולד עם פטל
200 מל שמנת מתוקה
150 גר שוקולד מריר
50 גר שוקולד חלב
3 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
100 גר פטל טרי
לחמם שמנת מתוקה עד לסף רתיחה
לשפוך על שני סוגי השוקולד
לתת לזה לעמוד ולשוקולד לנמס, ואז אחרי כמה דקות לערבב עד שאין גושים
לקרר.
להקציף חלבונים לקצף רך, להוסיף 3 כפות סוכר , לא להקציף יותר מדי, חשוב שהקצף יהיה רך יחסית
להוסיף חלמונים לשוקולד,לערבב טוב.
לקפל יחד חלבונים מוקצפים ותערובת שוקולד
למעוף את רוב הפטל ( להשאיר בודדים לקישוט ) למעוך עם מזלג וכף סוכר
לשפוך לקעריות הגשה קטנות קצת מוס שמתערובת השוקולד, לשים כפי שלמחית פטל, ולכסות עד העד סוף הקערית עם השוקולד
לקשט עם פטל
לקרר כמה שעות
המסלול ( עליו ארחיב עם תמונות בפוסטים אחרים ) : סנט פטרסבורג ( רוסיה ) הלסינקי ( פינלד ) טאלין ( אסטוניה ) ושוב קצת פינלד מחוץ להלסינקי.
היה נפלא!
מבחינת להסתדר ללא גלוטן הטיול מתחלק ל2- פינלנד, והשאר.
בפינלד יש מודעות גדולה, יש המון מוצרים בכל סופרמרקט, מבחר נאה ביותר והכל מרוכז באזור אחר, ככה שרק צריך למצוא אותו, ולא לחפש בנפרד מוצרים.
במסעדות רבות יש מודעות, ותפריט או סימון למאכלים ללא גלוטן.
כמו כן לטובת אילו שאוהבים אוכל מהיר בצורת המבורגר וצ'יפס וכ"ו אז מקדונלדס ובורגר קינג וכנראה גם הרשתות המקומיות, מגישים את אותו אוכל גם נטול גלוטן.
בהלסינקי מצאתי חנות שכולה ללא גלוטן, גם דברים מוכנים ( עוגות, לחמים ) וגם לקנות קמחים, תערובות ועוד דברים , בשוק שנקרא hakaniemi market hall נמצא במרחק הליכה ממרכז העיר, ( 20 דקות ) די קרוב לגנים הבוטניים, או נסיעה בחשמלית .
הקומה התחתונה היא כולה דוכני אוכל ( מעין שוק, גם לבשר, דגים, ירקות וגם דוכני אוכל מוכן ). בקומה השניה יש דוכנים של אומנים למכירת עבודות יד ומזכרות.
ביום חמישי, ברחבה הגדולה שעל יד השוק, יש שוק גדול בחוץ ( אולי גם בעוד ימים, לא בדקתי )
עד כאן הכל טוב ויפה...
אבל, כמו בארץ, לא נתקלים בסתם דוכן או אוכל רחוב עם אוכל ללא גלוטן, ככה שצריך להצטייד ליום שיטוט.
לא גלוטן בפינית gluteenton
רוסיה וטאלין לעומת זאת, קצת יותר בעייתי.
אין מודעות, אין מוצרים בסופרים ( לא שאני נתקלתי בכל אופן ) ואפילו במסעדה אחת שקראתי עליה שיש מודעות ( המסעדה של ג'יימי אוליבר בסנט פטרסבורג ) המלצר לא הפגין ידע מי יודע מה לגבי הפסטה, אז הלכתי על ריזוטו ליתר בטחון ( אגב, הריזוטו פטריות הכי שווה שאכלתי אי פעם !! )
אז לקחת בחשבון ולהצטייד מבעוד מועד !
אז מה בכל זאת אכלתי ...לא הרבה :) ( פחות 2 וחצי קילו ב8 ימים...וזה אחרי שרוב הקילוגרמים המיותרים כבר די ירדו ממני )
הבאתי איתי פריכיות מהארץ, נשנשתי אותן לארוחת בוקר ( יבשות.)
קניתי פירות, יוגורט. נישנשתי צימוקים וחטיף אנרגיה ללא גלוטן שהבאתי מהארץ.
ופעם אחת אכלתי במסעדה של ג'יימי ( ריזוטו ) יש פה ושם דוכנים עם קלחים של תירס ברחוב.
בפינלנד הרחבתי את המבחר קצת, אכלתי פיצה ללא גלוטן ( קראתי באינטרנט על מסעדה אחת שמגישה, אבל במקרה על יד המלון היתה פצריה עם שלט גדול בחוץ שיש פיצה ללא גלוטן.)
אכלתי אפילו צ'יפס במקדונלדס....
במסעדה אחרת שאמנם היה תפריט ללא גלוטן, אבל היה לי בעייתי מבחינות אחרות, אכלתי מרק פטריות.
טוב לנסוע, טוב לחזור לאוכל בבית .
מוס קל ומהיר הכנה. השילוב עם הפטל בעיני נפלא.
( געגועים לדוכנים של פירות יער בפינלד , שנמצאים בכל פינת רחוב שני ...)המתכון מבוסס על מתכון של לוריין פאסקל
מוס שוקולד עם פטל
200 מל שמנת מתוקה
150 גר שוקולד מריר
50 גר שוקולד חלב
3 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
100 גר פטל טרי
לחמם שמנת מתוקה עד לסף רתיחה
לשפוך על שני סוגי השוקולד
לתת לזה לעמוד ולשוקולד לנמס, ואז אחרי כמה דקות לערבב עד שאין גושים
לקרר.
להקציף חלבונים לקצף רך, להוסיף 3 כפות סוכר , לא להקציף יותר מדי, חשוב שהקצף יהיה רך יחסית
להוסיף חלמונים לשוקולד,לערבב טוב.
לקפל יחד חלבונים מוקצפים ותערובת שוקולד
למעוף את רוב הפטל ( להשאיר בודדים לקישוט ) למעוך עם מזלג וכף סוכר
לשפוך לקעריות הגשה קטנות קצת מוס שמתערובת השוקולד, לשים כפי שלמחית פטל, ולכסות עד העד סוף הקערית עם השוקולד
לקשט עם פטל
לקרר כמה שעות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה