השם שמתאים לעוגיות האילו צריך להיות: עוגיות סכנת נפשות :)
מבחינתי שילוב של שוקולד ( והרבה ממנו ) חמוציות, שקצת נותנות קונטרה למתיקות, ואגוזים, זה שילוב מנצח !
לא צריך להתלבט בין סתם עוגיית שוקולד, או עוגייה עם אגוזים... מקבלים הכל יחד בכמה ביסים שווים!!
מצד שני, קשה לאכול רק אחת, או שתיים...
הסבא ( המאמץ ) של הילדים אומר על אוכל שהוא אוהב " יש לזה טעם לוואי.... של עוד " - כ"כ נכון !!
המתכון ע"פ מתכון של dorie greenspan לעוגיות שנקראות chunkers ( עם שינויים שלי )
עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס, אגוזים וחמוציות- נטולות גלוטן
כ 50 עוגיות
1/3 כוס קמח ( שמתי קמח נטול גלוטן *)
1/4 כוס קקאו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפיה
43 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
כפית וניל
170 גר שוקולד מריר קצוץ
170 גר שוקולד חלב קצוץ
כוס וחצי אגוזים ( בוטנים, פקאנים, מקדמיה.. מה שרוצים. אני שמתי פקאנים ומקדמיה )
כוס צימוקים או חמוציות או שילוב
* שמתי קמח cup4cup , אפשר לשים כל תערובת שאוהבים
להמס יחד חמאה ושוקולד, לקרר
להקציף סוכר וביצים. להוסיף וניל.
להוסיף את השוקולד בהקצפה איטית.
להוסיף את הקמח, הקקאו, מלח, ואבקת אפיה.
להוסיף את השוקולד הקצוץ, אגוזים וחמוציות. לערבב קצת רק עד שהכל אחיד פחות או יותר.
לקרר חצי שעה לפחות.
לחמם תנור ל 170
להוריד עם כפית גושים בקוטר 2 ס"מ בערך, על תבנית עם נייר אפיה.
לאפות בסביבות 12-15 דקות עד שהן טיפה מבריקות למעלה. הן תהינה עדיין רכות למגע אבל די יציבות.
להמשיך לקרר בחוץ עד שהעוגיות יציבות.
מבחינתי שילוב של שוקולד ( והרבה ממנו ) חמוציות, שקצת נותנות קונטרה למתיקות, ואגוזים, זה שילוב מנצח !
לא צריך להתלבט בין סתם עוגיית שוקולד, או עוגייה עם אגוזים... מקבלים הכל יחד בכמה ביסים שווים!!
מצד שני, קשה לאכול רק אחת, או שתיים...
הסבא ( המאמץ ) של הילדים אומר על אוכל שהוא אוהב " יש לזה טעם לוואי.... של עוד " - כ"כ נכון !!
המתכון ע"פ מתכון של dorie greenspan לעוגיות שנקראות chunkers ( עם שינויים שלי )
עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס, אגוזים וחמוציות- נטולות גלוטן
כ 50 עוגיות
1/3 כוס קמח ( שמתי קמח נטול גלוטן *)
1/4 כוס קקאו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפיה
43 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
כפית וניל
170 גר שוקולד מריר קצוץ
170 גר שוקולד חלב קצוץ
כוס וחצי אגוזים ( בוטנים, פקאנים, מקדמיה.. מה שרוצים. אני שמתי פקאנים ומקדמיה )
כוס צימוקים או חמוציות או שילוב
* שמתי קמח cup4cup , אפשר לשים כל תערובת שאוהבים
להמס יחד חמאה ושוקולד, לקרר
להקציף סוכר וביצים. להוסיף וניל.
להוסיף את השוקולד בהקצפה איטית.
להוסיף את הקמח, הקקאו, מלח, ואבקת אפיה.
להוסיף את השוקולד הקצוץ, אגוזים וחמוציות. לערבב קצת רק עד שהכל אחיד פחות או יותר.
לקרר חצי שעה לפחות.
לחמם תנור ל 170
להוריד עם כפית גושים בקוטר 2 ס"מ בערך, על תבנית עם נייר אפיה.
לאפות בסביבות 12-15 דקות עד שהן טיפה מבריקות למעלה. הן תהינה עדיין רכות למגע אבל די יציבות.
להמשיך לקרר בחוץ עד שהעוגיות יציבות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה