יום רביעי, 6 בינואר 2016

קוגל תפוחי אדמה ( נ"ג )

בושה....מתכון שממתין מחנוכה
נכון שאפשר לאכול כל השנה לביבות, או לביבה ענקית כמו כאן, אני משתדלת לא לטגן .
או לאכול הרבה תפוחי אדמה, ותכלס לביבות/קוגל זה משהו שקצת קשה להפסיק לאכול כי זה כ"כ טעים.
ובשביל למנוע את ההנ"ל, אני מכינה לעיתים רחוקות כשהחג מחייב ( או בני המשפחה לוחצים )

לא בדקתי אם בלביבה אחת ענקית יש איזה חיסכון של שמן, פסיכולוגית עושה רושם שכן, אז הלכתי על זה. 
מתכון של סמיטן קיצ'ן (  עם טיפונת שינויים )


קוגל תפוחי אדמה

קילו ורבע תפוחי אדמה
1-2 בצלים
שליש כוס קמח תפ"א
2 כפיות מלח
פלפל שחור
3 ביצים
5 כפות שמן

לחמם תנור ל 170

לגרר תפוחי אדמה ( ביד או מעבד מזון על החורים העבים )
לקצוץ בצל דק
לערבב הכל יחד בקערה גדולה

לחמם שמן במחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור ( להשאיר כף אחת לטפטוף מעל )
לשפוך בזהירות את תפוחי האדמה למחבת, ליישר ( לטפטף מעל את הכף שמן שהשארנו )
לטגן 5-7 דקות ולהעביר לתנור החם
להמשיך לאפות כשעה + ( תלוי בתנור, במחבת וכ"ו )
אם משחים מהר מדי, לצפות בנייר כסף

אני אוהבת לאכול עם קצת שמנת חמוצה















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה