יום שלישי, 12 בינואר 2016

בסקוטי ללא גלוטן

יצאנו לטיול של כמה ימים בדרום.
אני תמיד מכינה לטיול מבחר עוגיות ועוגות, גם למסלול עצמו לליווי הקפה והתה שמכין אחד החברים, גם לערב.
הפעם החלטתי להכין כמעט את כל העוגיות ללא גלוטן.
כולם זללו בשמחה, ולא שמו לב בכלל לעובדה שאילו נטולות גלוטן ( רק כשראו אותי מצטרפת לאכילה )
לא מבינה איך לא עלה בדעתי לנסות להכין את אילו ללא גלוטן עד עכשיו. 
המתכון עבר אי אילו שינויים אצלי, ועכשיו נכנס לרשימת הקבועים שלי :)


ביסקוטי ללא גלוטן

140 גר קמח ללא גלטן
60 גר קמח שקדים
160 גר סוכר
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפיה
קליפת תפוז מגוררת
קליפת לימון מגוררת
2 ביצים
חלמון
כוס אגוזים שקדים
כוס פירות יבשים

לחמם תנור ל 180

מערבבים יחד במיקסר קמחים, סוכר, מלח, אבקת אפיה
מוסיפים ביצים וקליפות תפוז ולימון. מערבבים עד שנוצר גוש.
מוסיפים אגוזים, שקדים , פירות.

יוצרים כיכר או 2 ( מרטיבים טיפה את  הידיים כי הבצק דביק ) ישירות על תבנית עם נייר אפיה
אופים עד שהכיכר צהובה וקצת נוקשה במגע ( לא אבן, אבל גם לא רכה מדי )
מקררים קצת וחותכים הכי דק שניתן עם סכין משור טובה.
מסדרים את הפרוסות בשכיבה על התבנית, ואופים עוד כמה דקות עד שמזהיב ויחסית יבש.













קצת תמונות מהטיול















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה