כתבתי לא פעם עד כמה אנחנו בעייתים באוכל כמשפחה.
זה לא אוכל X, ההיא לא אוכלת Y
ככה שתבשיל כמו זה למשל, סביר להניח שיאכלו רק 2 אנשים.
זה אומר שאם אני מכינה את זה, אני צריכה להכין עוד מנת בשר מן הסתם.
לא תמיד מתחשק ויש כוח, ונצמדת לדברים היותר פשוטים
אבל לפעמים, במיוחד אם יש אורחים, אז יש הזדמנות .
לפני הרבה שנים קיבלתי מתכון מחברה, התבשיל הזה הוא אילתור על המתכון ההוא
כדורי בשר עם חצילים
חצי קילו בשר טוחון
חציל פרוס
בצל קצוץ
שן שום
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
קצת פירורי לחם
ביצה
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
מלח
פלפל
שמן
להכין קציצות מהבשר, ביצה, פטרוזילה, מלח , פלפל, פירורי לחם, לשמור במקרר עד שיכנסו לסיר ) זה עוזר להן לשמור על צורה ולא להתפרק )
לטגן* פרוסות חצילים במחבת רחבה, להוציא למסננת רחבה או על מגש עם נייר סופג.
לטגן את כדורי הבשר בקצת שמן, להוציא
לטגן בצל ושום בסיר , להוסיף פלפלים, אחרי 4 דקות להוסיף עגבניות
להוסיף לסיר את הקציצות, החצילים, לתבל , לכסות ולבשל על אש קטנה עוד כ 20 דקות ( אם יש צורך מוסיפים טיפת מים )
* אני משתמשת בסיר אחד גדול ורחב לצורך הענין, פחות סירים לשטוף וסה"כ פחות שמן ( לא צריך לנקות בין הטיגון של הדברים, רק להוסיף טיפת שמן אם יש צורך )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה