אני מתפרקת...
בקיץ זה היה מרפק טניס ביד ימין ( שעוד לא לגמרי עבר, אבל בשלב זה בהחלט נסבל ושלא יהיה יותר גרוע אז אני מרוצה )
לפני שבועיים חזרה ( כנראה ) דלקת בכתף שמאל. פעם שלישית ( ולא גלידה ) בשנים האחרונות.
לקבוע תור לאורטופד ( או לכל רופא נראה לי ) זה ענין של כמה שבועות במקרה הטוב.
רציתי לכתוב שההבדל הוא שכשמדובר באורטופדיה, אז כואב עכשיו. אבל במחשבה שניה, כשרוצים תור לרופא כלשהוא, לרוב זה לא כי סתם מתחשק להתראות איתו, אלא יש איזו בעיה שמציקה/מטרידה, וכנראה בחלק נכבד מהפעמים, בזמן הווה.
אני לא מתכוונת ללכת בשלב זה לאורטופד. לא חושבת שיהיה לו מה לחדש לי. בפעם הקודמת הלכתי והוא רק חזר כמו תוכי אחרי מה שאני אמרתי " כואב, קרח, מנוחה, אם רוצה להמשיך פעילות גופנית כל עוד לא מציק , יעבור עם הזמן " נפלא.
הכל אגב כנראה בגלל השחיה. מי אמר שספורט זה בריא לבן אדם ???
טוב שלאפות עוד אפשר. גיוון לעוגת שמרים ( תמיד אוהבת למצוא מליות שונות וחדשות, )
הפעם מלית של מייפל ואגוזים לפי מתכון של מתכוניישן
הזכיר לי מלית אגוזים שאני מכינה מחמאה,סוכר , וניל ואגוזים. זו טיפה יותר דביקה.
נחמד מאד לגיוון.
הכנתי בורסיות עם ובלי גלוטן.
זו עם הגלוטן קצת יותר קלה לטיפול, ככה שהמראה אולי יותר יפה, אבל זו ללא הגלוטן היתה טעימה (אני בטוחה) לא פחות !
השתמשתי במתכון לבצק שמרים שלי:
בצק שמרים :
4 כוסות קמח
1 שקית שמרית ( 50 גר שמרים טריים )
חצי כוס סוכר
כוס חלב
200 גר חמאה רכה מאד
2 ביצים שלמות
חלמון
גרד לימון
ללוש יחד לבצק חלק ונעים ( אם יש צורך להוסיף קמח אבל לא יותר מדי ) להתפיח ( במקרר, או על השיש ) עד שמכפיל את נפחו
לרדד.
למלא
מלית מייפל אגוזים :
לחצי כמות בצק-
50 גר חמאה מומסת
רבע כוס סירופ מייפל ( אמיתי )
רבע כוס אגוזים קצוצים
למרוח על העלה המרודד
לקפל את העלה ל 3 ( לחלק את הרוחב שלו דמיונית ל 3 ואז לקפל חלק אחד למרכז, ואת החלק הנוסף מעליו ) לחתוך רצועות לרוחב העלה של 2 וחצי ס"מ, לגלגל כל רצועה לפרח
להניח על תבנית עם נייר אפיה
לאפות בתנור מחומם מראש ל 180 עד שמזהיב ומוכן
ללא גלוטן -
עם גלוטן--
בקיץ זה היה מרפק טניס ביד ימין ( שעוד לא לגמרי עבר, אבל בשלב זה בהחלט נסבל ושלא יהיה יותר גרוע אז אני מרוצה )
לפני שבועיים חזרה ( כנראה ) דלקת בכתף שמאל. פעם שלישית ( ולא גלידה ) בשנים האחרונות.
לקבוע תור לאורטופד ( או לכל רופא נראה לי ) זה ענין של כמה שבועות במקרה הטוב.
רציתי לכתוב שההבדל הוא שכשמדובר באורטופדיה, אז כואב עכשיו. אבל במחשבה שניה, כשרוצים תור לרופא כלשהוא, לרוב זה לא כי סתם מתחשק להתראות איתו, אלא יש איזו בעיה שמציקה/מטרידה, וכנראה בחלק נכבד מהפעמים, בזמן הווה.
אני לא מתכוונת ללכת בשלב זה לאורטופד. לא חושבת שיהיה לו מה לחדש לי. בפעם הקודמת הלכתי והוא רק חזר כמו תוכי אחרי מה שאני אמרתי " כואב, קרח, מנוחה, אם רוצה להמשיך פעילות גופנית כל עוד לא מציק , יעבור עם הזמן " נפלא.
הכל אגב כנראה בגלל השחיה. מי אמר שספורט זה בריא לבן אדם ???
טוב שלאפות עוד אפשר. גיוון לעוגת שמרים ( תמיד אוהבת למצוא מליות שונות וחדשות, )
הפעם מלית של מייפל ואגוזים לפי מתכון של מתכוניישן
הזכיר לי מלית אגוזים שאני מכינה מחמאה,סוכר , וניל ואגוזים. זו טיפה יותר דביקה.
נחמד מאד לגיוון.
הכנתי בורסיות עם ובלי גלוטן.
זו עם הגלוטן קצת יותר קלה לטיפול, ככה שהמראה אולי יותר יפה, אבל זו ללא הגלוטן היתה טעימה (אני בטוחה) לא פחות !
השתמשתי במתכון לבצק שמרים שלי:
בצק שמרים :
4 כוסות קמח
1 שקית שמרית ( 50 גר שמרים טריים )
חצי כוס סוכר
כוס חלב
200 גר חמאה רכה מאד
2 ביצים שלמות
חלמון
גרד לימון
ללוש יחד לבצק חלק ונעים ( אם יש צורך להוסיף קמח אבל לא יותר מדי ) להתפיח ( במקרר, או על השיש ) עד שמכפיל את נפחו
לרדד.
למלא
מלית מייפל אגוזים :
לחצי כמות בצק-
50 גר חמאה מומסת
רבע כוס סירופ מייפל ( אמיתי )
רבע כוס אגוזים קצוצים
למרוח על העלה המרודד
לקפל את העלה ל 3 ( לחלק את הרוחב שלו דמיונית ל 3 ואז לקפל חלק אחד למרכז, ואת החלק הנוסף מעליו ) לחתוך רצועות לרוחב העלה של 2 וחצי ס"מ, לגלגל כל רצועה לפרח
להניח על תבנית עם נייר אפיה
לאפות בתנור מחומם מראש ל 180 עד שמזהיב ומוכן
ללא גלוטן -
עם גלוטן--
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה