הפעם החלטתי להכין לערב שבועות ארוחה בלי בשר!
האמת, ארוחה ללא בשר זה הרבה יותר עבודה.
כרגיל, נסחפתי, אבל הפעם הגעתי לרמות חדשות.
היה מ ל א אוכל!!!
ניסיתי המון ממתכונים חדשים, שזה כיף.
מכיוון שבעל הבית לא אוכל מוצרי חלב הייתי צריכה לחשוב על דברים שהם לא רק בלי בשר, אלא גם לא חלביים ( הסבר קטן- אין לו בעיית רגישות או אלרגיה, זה סתם כי הוא לא אוהב. ואין לו בעיה עם דברים מסוימים כמו גלידה, או קינוחים חלביים למיניהם, או קצת חמאה וחלב בפירה למשל וכ"ו )
מכל הדברים שהיו על השולחן ( והיו הרבה ! ) הטארט הזה חוסל מלבד דוגמית קטנה ( לאף אחד כנראה לא נעים לקחת פרוסה אחרונה ?!) וכולם התלהבו.
והכי חשוב- הטארט הזה קל להכנה, וניתן להכנה חלקית מראש.
המתכון מאתר בשם foodrepublic , עם קצת שינויים שלי
אין בעיה להפוך את המתכון לנטל גלוטן עם בצק עלים נ"ג.
בתכנון התכוונתי לקנות, ולא הספקתי, ואח"כ אמרתי לעצמי שאם יהיה לי זמן, אכין בעצמי, אבל בסוף מרוב דברים שהכנתי לא היה זמן. בהזדמנות אחרת....
טארט בצל
טראט בקוטר 24/26
בצק עלים ( מופשר )
4-5 בצלים בינוניים+
5 פרוסות בייקון דקות
טימין
2 ביצים
שליש כוס שמנת לבישול ( 15%)
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
לפרוס בצלים לפרוסות
לחתוך בייקון לקוביות קטנות
לחמם במחבת גדולה שמן וחמאה, לטגן בייקון, עד שמתחיל להשחים, להוסיף בצל *
להוסיף קצת טימין
לטגן על אש בינונית כמעט 30 דקות עד שהבצל מתקרמל.
לקרר.
לטרוף ביצים עם שמנת, מלח ופלפל
לערבב עם הבצל.
בשלב זה ניתן לשמור במקרר עד לשלב האפיה.
לחמם תנור ל 180
לפתוח בצק לעלה, לחתוך עיגול בקוטר 26/24 ס"מ לקחת בחשבון שהבצק קצת מתכווץ באפיה
להעביר לתבנית עם נייר אפיה או לתבנית עגולה שטוחה שמתאימה בגודל ( עם ניר אפיה או משומנת )
לשפוך מלית בצל על הבצק ולקפל קצת את הבצק שתיווצר מעין " גדר"
לאפות בסביבות חצי שעה עד שהבצק עולה והמלית שחומה.
* עייפות, עומס, גיל, סניליות.... כל אילו תירוצים טובים לזה שאני קוראת מתכון, ומהמחשב שיושב שני מטר מהדלפק והתנור, אני שוכחת מה צריך לעשות.... אז במקום לעשות כמו שכתוב ולטגן קודם את הבייקון ואז להוסיף בצל, באופן אוטומטי שפכתי את הבצל ראשון למחבת. ( כי כך הרי מתחילים אין ספור מתכונים.)
מיד הבנתי את הטעות, אז הזזתי את הבצל קצת, והוספתי את הבייקון , והם טוגנו זה לצד זה.
כף מהבייקון המיטגן, הופרשה לטובת החביתה של נעה שקיבלה ארוחת בוקר שלא מביישת את ה'בנדיקט' !, ואחרי שהבייקון התחיל להשחים קצת, ערבבתי את הכל יחד להמשך טיגון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה