סוף ספטמבר, כבר אפשר היה להרגיש את החג הבא בארה"ב- Halloween ( סוף אוקטובר )
ומיד עם סוף החג, יעבור כל מה שנשאר מהמרצ'נדייס הכתום למדפי הסייל והקלירנס, ויפנה מקום לאדום-ירוק של קריסמס ..
האמת, גם כאן יום אחרי סוכות כבר צצות להן הסופגניות בהרבה מקומות.
בכל מקרה, כתום זה צבע שאנחנו מאד אוהבים ( צבע של שבט הצופים המקומי אליו התחברנו ) אז הלווין מאד מתאים לנו .
עם השנים, השימוש בדלעת בתקופה הזו הלך ונכנס ליותר ויותר מוצרים. אם פעם היה מרק, ועוגה ופאי, היום יש לאטה דלעת, עוגיות, וופי פאי, גלידה ומה לא.
איכשהוא , מעולם לא יצא לי לטעום פאי לדעת, וגם לא הרגשתי שזה משהו שמתחשק לי להכין.
השנה, אולי בגלל שהיינו שם בדיוק בתקופה שלפני, כשהכתום התחיל להשתלט על הכל, חזרתי באווירה, והחלטתי שאני מנסה.
בגלל שלא היה ברור אם משהו פה יאהב את זה בכלל, החלטתי ללכת על משהו מעורב, פאי שוקולד עם דלעת, שיקל על הליך ההכרות :) שוקולד הרי זה תמיד טוב.
שילבתי מתכון של מרתה סטיוארט, עם תחתית שאני מכינה לעוגת גבינה על בסיס בייגלע.
הדעות היו חלוקות , אבל נראה לי שפאי דלעת זה טעם נרכש :) וגם שהעוגה השתבחה אחרי שהייה במקרר.. היו כאלו שאמרו שזה מזכיר עוגת בגינה, אבל זה שלא אוהב עוגות גבינה אכל בשמחה.
פאי דלעת ושוקולד ( נטול גלוטן )
תחתית בייגלע-מ כאן
150 גר בייגלע, שזה בערך 3 כוסות ( השתמשתי בנ"ג )
75 גר חמאה רכה
חצי כוס נוטלה
לטחון את הבייגלע לרמת פירורים במעבד מזון, להוסיף חמאה ולערבב, והוסיף נוטלה ולערבב
לשטח ולהדבק בתבנית ( 20 ס"מ ) לשמור במקפיא לפחת חצי שעה
לחמם תנור ל 170
מלית דלעת שוקולד-
170 גר שוקולד מריר ( מעל 55% קקאו )
57 גר חמאה רכה
425 גר מחית דלעת*
קופסא של חלב משומר
3/4 כוס סוכר חום בהיר
3 ביצים גדולות
כף קורנפלור
כפית וניל
כפית מלח
כפית קינמון
חצי כפית
חצי כפית זנגוויל טחון ( תבלין )
רבע כפית אגוז מוסקט
טיפה תבלין ציפורן
לקישוט- 30 גר שוקולד חלב
להמס יחד חמאה ושוקלד
לערבב את כל המרכבים יחד , להוסיף לאט את השוקולד המומס. לערבב רק עד שהכל חלק ואחיד
להניח את התבנית עם הבסיס בייגלע על תבנית אחרת ( למקרה של נזילות ) לשפוך את מלית הדלעת/שוקולד ולהכניס לתנור החם
לאפות בסביבות 50 דקות עד שהמלית כמעט יציבה אבל עדיין רוטטת במרכז ( כמו בעוגת גבינה )
לקרר, לפני הקישוט לקרר במקרר כמה שעות
להמס בזהירות שוקולד חלב
להכניס לשקית זילוף קטנה ( או סתם שקית עבה, כמו של זיפלוק. לעשות חור קטן בקצה ולזלף בצורה חופשית איך שמתחשק.
לשמור בקירור
( מכיוון שאין בארץ בשימורים, אופים חתיכת דלעת בתנור עד שהיא רכה, שעה, שעה +, מגרדים מהקליפה וטוחנים עם בלנד מוט למחית חלקה. אפשר לשמור במקרר כמה ימים ולסנן נוזלים שמצטברים. אפשר גם להקפיא, ואז להפשיר במסננת )
הדעות היו חלוקות , אבל נראה לי שפאי דלעת זה טעם נרכש :) וגם שהעוגה השתבחה אחרי שהייה במקרר.. היו כאלו שאמרו שזה מזכיר עוגת בגינה, אבל זה שלא אוהב עוגות גבינה אכל בשמחה.
פאי דלעת ושוקולד ( נטול גלוטן )
תחתית בייגלע-מ כאן
150 גר בייגלע, שזה בערך 3 כוסות ( השתמשתי בנ"ג )
75 גר חמאה רכה
חצי כוס נוטלה
לטחון את הבייגלע לרמת פירורים במעבד מזון, להוסיף חמאה ולערבב, והוסיף נוטלה ולערבב
לשטח ולהדבק בתבנית ( 20 ס"מ ) לשמור במקפיא לפחת חצי שעה
לחמם תנור ל 170
מלית דלעת שוקולד-
170 גר שוקולד מריר ( מעל 55% קקאו )
57 גר חמאה רכה
425 גר מחית דלעת*
קופסא של חלב משומר
3/4 כוס סוכר חום בהיר
3 ביצים גדולות
כף קורנפלור
כפית וניל
כפית מלח
כפית קינמון
חצי כפית
חצי כפית זנגוויל טחון ( תבלין )
רבע כפית אגוז מוסקט
טיפה תבלין ציפורן
לקישוט- 30 גר שוקולד חלב
להמס יחד חמאה ושוקלד
לערבב את כל המרכבים יחד , להוסיף לאט את השוקולד המומס. לערבב רק עד שהכל חלק ואחיד
להניח את התבנית עם הבסיס בייגלע על תבנית אחרת ( למקרה של נזילות ) לשפוך את מלית הדלעת/שוקולד ולהכניס לתנור החם
לאפות בסביבות 50 דקות עד שהמלית כמעט יציבה אבל עדיין רוטטת במרכז ( כמו בעוגת גבינה )
לקרר, לפני הקישוט לקרר במקרר כמה שעות
להמס בזהירות שוקולד חלב
להכניס לשקית זילוף קטנה ( או סתם שקית עבה, כמו של זיפלוק. לעשות חור קטן בקצה ולזלף בצורה חופשית איך שמתחשק.
לשמור בקירור
( מכיוון שאין בארץ בשימורים, אופים חתיכת דלעת בתנור עד שהיא רכה, שעה, שעה +, מגרדים מהקליפה וטוחנים עם בלנד מוט למחית חלקה. אפשר לשמור במקרר כמה ימים ולסנן נוזלים שמצטברים. אפשר גם להקפיא, ואז להפשיר במסננת )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה