יום שני, 5 בדצמבר 2016

עוגת מרנג שוקולד

בחיי שלא הורדתי שום דבר מאיים במחשב, ולא " התפלקה" לי שום לחיצה על משהו כזה... ובכל זאת איכשהוא נכנס משהו רע למחשב שעשה שמח.
שני תומכי טכנולוגיה ביתיים לא הצליחו להתגבר על הענין ולא היתה ברירה לפרמט מחדש את המחשב.
כן, אני לומדת מטעויות ועשיתי גיבוי ( אני תלמידה טובה והאמת שמגבה כל הזמן בשוטף !) אבל איכשהוא החלטתי שאין לי כוח לשמור את כל מה שהיה לי במועדפים.
כרום משום מה היה נחמד ושמר לי המון דברים, אבל את רשימת המועדפים לא שמר ( מוזר ששמר רשימה מאד מאד ישנה וקטנה שהיתה לי שם ) 
נו מילא.. שאיו יהיו הצרות
רק חבל שהיו שם כמה מתכונים ששמתי עליהם עין לנסות מתישהוא
בינהם היה מתכון לאיזה עוגה מוזרה מאד עם הרבה חלבונים, סוג של מרנג עם עוגה שאפים יחד... בהזדמנות אחפש אותה שוב
אבל בנתיים נשארתי עם הרבה חלבונים מיותמים במקרר אז אילתרתי קינוח שמסתבר שהיה להיט. מה שנחמד שאת המרנג אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה טוב . כל השאר זה כמה דקות עבודה ויש קינוח פיגוז!

עוגת מרנג שוקולד

מרנג שוקולד

6 חלבונים
2 כוסות סוכר
קורט מלח
2 כפות קקאו
2 כפיות וניל

קרם שוקולד

180 גר שוקולד מריר
80 גר חמאה

שמנת מתוקה
כף סוכר

הכנה:
לחמם תנור ( עדיף על  טורבו ) ל 150
למרנג: 
להקציף חלבונים במיקסר עד שמתחיל להתייצב, להוסיף בהדרגה את הסוכר .
כשהקצף חזק להפסיק פעולת מיקסר ולהוסיף בקיפול עדין ( ידנית ) את הקקאו, מלח ווניל
לשטח בשתי תבניות על נייר אפיה ( אפשר שני עיגולים בקוטר 24, או שני מלבנים גדולים. )
לאפות שעה וחצי-שעתיים עד שהמרנג יבש לגמרי
לקרר ולהעביר לצלחת הגשה\

בזמן שהמרנג בתנור להכין את הקרם שיספיק להתקרר
להמס יחד שוקולד וחמאה, לקרר
להקציף שמנת מתוקה לקרם יציב עם כף סוכר

הרכבה- שכבה של מרנג, למרוח מהקרם, למרוח מעליו חלק מהשמנת המתוקה
להוסיף עוד שכבת מרנג וחוזר חלילה.
אפשר לקשט עם גרורי שוקולד, פטל, תותים, או זילוף שוקולד ( אני המסתי 30 גר שוקולד חלב במיקרו וזילפתי מעל בקישקוש...











הפעם הכנתי מלבן גדול וחילקתי ל 3 שיהיה יותר גבוה





6 תגובות:

  1. נראה מעולה, אני עברתי ל Pinterest שם אני שומרת קישורים לכל המתכונים שאני מעוניינת לנסות, זה החליף לי לגמרי את המועדפים

    השבמחק
  2. תודה אפרתף אבדוק את זה. האמת יש לי חשבון שם, עכשיו צריך להזכר בפרטים :)

    השבמחק
  3. 2 כוסות סוכר במרנג זו לא טעות? תודה וערב טוב

    השבמחק
  4. לא, לא טעות. גם לי זה נשמע הרבה, אבל המתכון הקבוע שאני מכינה הוא 3 חלבונים וכוס סוכר... אז הגיוני שעל 6 צריך 2... כבר יצא לי שקימצנתי קצת על סוכר והמרנג יצא דביק ולא מוצלח.

    השבמחק
  5. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  6. עוד משהו- יוצאת כמות גדולה מאד של מרנג. אני הכנתי 2 מלבנים די גדולים וחילקתי אחד ל 3 רצועות ואת השני ל 2. אין בעיה להכין יורת מ 2 עיגולים. מרנג אפוי נשמר טוב בקופסה סגורה או אפילו בהקפאה. או שאפשר להכין חלק כ" נשיקות" ( קל יותר למצוא קופסה לאחסן נשיקות ) ותמיד יש לזה שימוש בקינוח מהיר ( או סתם לאכול כעוגיה )

    השבמחק