אפילו עכשיו שנעה גרה בדירה עם מטבח לא רע בכלל, הכי כיף להכין דברים אצל אמא במטבח, כי יש חומרי גלם שווים ( וגם יותר זמן כנראה )
יש כאלו שיגידו ששוקולד לבן זה בכלל לא שוקולד
אני אומרת ( לא רק אני ) שאפשר לאהוב גם וגם :)
באחת השבתות בבית נעה החליטה שהיא מכינה שוקולד לבן מקורמל, ומשלבת אותו בבלונדיס
המתכון ע"פ מתכון של נעמה גאון עם שינויים של נעה
שוקולד לבן מקורמל- יש הסבר במתכון של עוגת היום הולדת השחיתותית של איל.
לא מסובך להכנה רק דורש קצת זמן.
שמים שוקולד לבן במחבת/תבנית שניתן להכניס לתנור ( או טוסטר אובן אם הוא מספיק גדול ויש שליטה על הטמפרטורה )
עם טמפרטורה של 120-130, ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב כל 7-10 דקות.
השוקולד ישנה מרקם, תחילה ימס, אח"כ יתקשה ויהיה קצת גרגירי ( חשוב כמובן שהשוקולד שעובדים איתו יהיה שוקולד איכותי ) עד שמתקבל צבע של קרמל. בשלב זה אפשר להשתמש מיד ( כמו כאן, לערבב יחד עם החמאה ) או לקרר ולשמור לשימוש אח"כ.
בלונדיס עם שוקולד לבן מקרומל
200 גר שוקולד לבן מקורמל
100 גר חמאה
3 ביצים גדולות
150 גר סוכר ( 3/4 כוס )
כפית וניל
175 גר קמח ( כוס+1/4 )
חצי כפית מלח
לחמם תנור ל 180
תבנית מרובעת 9 אינץ' ( שזה 23 ס"מ ) לרפד בנייר אפיה, לשמן דפנות
להמס שוקולד לבן וחמאה במיקרו
להוסיף סוכר, לערבב
להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב טוב
להוסיף וניל, קמח ומלח, לערבב
לשפוך לתבנית
לאפות 20-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה, מתייצבת, וקיסם יוצא כמעט יבש
יש כאלו שיגידו ששוקולד לבן זה בכלל לא שוקולד
אני אומרת ( לא רק אני ) שאפשר לאהוב גם וגם :)
באחת השבתות בבית נעה החליטה שהיא מכינה שוקולד לבן מקורמל, ומשלבת אותו בבלונדיס
המתכון ע"פ מתכון של נעמה גאון עם שינויים של נעה
שוקולד לבן מקורמל- יש הסבר במתכון של עוגת היום הולדת השחיתותית של איל.
לא מסובך להכנה רק דורש קצת זמן.
שמים שוקולד לבן במחבת/תבנית שניתן להכניס לתנור ( או טוסטר אובן אם הוא מספיק גדול ויש שליטה על הטמפרטורה )
עם טמפרטורה של 120-130, ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב כל 7-10 דקות.
השוקולד ישנה מרקם, תחילה ימס, אח"כ יתקשה ויהיה קצת גרגירי ( חשוב כמובן שהשוקולד שעובדים איתו יהיה שוקולד איכותי ) עד שמתקבל צבע של קרמל. בשלב זה אפשר להשתמש מיד ( כמו כאן, לערבב יחד עם החמאה ) או לקרר ולשמור לשימוש אח"כ.
בלונדיס עם שוקולד לבן מקרומל
200 גר שוקולד לבן מקורמל
100 גר חמאה
3 ביצים גדולות
150 גר סוכר ( 3/4 כוס )
כפית וניל
175 גר קמח ( כוס+1/4 )
חצי כפית מלח
לחמם תנור ל 180
תבנית מרובעת 9 אינץ' ( שזה 23 ס"מ ) לרפד בנייר אפיה, לשמן דפנות
להמס שוקולד לבן וחמאה במיקרו
להוסיף סוכר, לערבב
להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב טוב
להוסיף וניל, קמח ומלח, לערבב
לשפוך לתבנית
לאפות 20-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה, מתייצבת, וקיסם יוצא כמעט יבש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה