קודם זה היה העוגיות ש"דופקים" את התבנית
עכשיו זה העוגיות האילו.
כיאה לאחת שחייבת לנסות כל מה ששייך לג'אנר של שוקולד צ'יפס, ניסיתי גם ( אפילו בגירסה נטולת גלוטן, שמצריכה עוד כמה התנסויות, למרות שקהל לקקנים צעירים אמר שממש לא צריך לשפר כי זה מספיק טוב, ורוצים עוד )
מי שפיתחה את המתכון alison roman טוענת שהיא בכלל לא אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל היא אוהבת שורטברד ( עוגיות שמקורן בסקוטלנד ) אז היא שידכה עוגיות שורטברד עם שוקולד צ'יפס.
מלבד היחסים השונים של המרכיבים ( בין עוגיות לשורטברד ) דרך ההכנה שונה. מכינים גליל , מקררים ( או מקפיאים ) ואז חותכים ואופים. יש כאלו שיגידו קל יותר.
התוצאה שונה, יותר קריספי, יותר נימוח.
המתכון 'רץ' ברשת, אני לקחתי מ eater
ותודה לתנובה שהחזירו למדפים את החמאה המלוחה💛
עוגיות שורטברד שוקולד 'ציפס
בסביבות 30+ עוגיות ( די תלוי בקוטר של הגליל שיוצרים )
255 גר חמאה מלוחה
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום בהיר
כפית וניל
1/4 2 כוסות קמח
170 שוקולד מריר קצוץ ( לא קטן מדי )
ביצה טרופה
סוכר דמררה
מלח לפיזור מעל ( לא חובה )
להקציף יחד ( עם וו גיטרה/שטוח ) את החמאה, הסוכר והוניל במיקסר 4-5 דקות עד שהתערובת חלקה וקלילה.
להנמיך מהירות של המיקסר ולהוסיף בהדרגה את הקמח
להוסיף שוקולד רק עד שמבליעים אותו בתערובת
על גבי ניילון נצמד ליצור שני נקניקים, לעטוף טוב.
לשמור בקירור לפחות שעתיים.
אפשר גם להקפיא.
לחמם תנור ל 175, לרפד תבניות בנייר אפיה
לפתוח את הניילון שבו הנקניק, למרוח בביצה טרופה את הבצק, ולגלגל בביצה הטרופה
לחתוך את הנקניק לפרוסות בעובי כמעט ס"מ, להניח על התבנית ( בשלב זה אפשר לפזר מלח מעל אם רוצים )
לאפות עד שמתחיל להזהיב, בעיקר בקצוות ( 13-15 דקות ) לקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה