יום רביעי, 21 במרץ 2018

טורטה קפרזה: עוגת שוקולד שקדים נטולת גלוטן

באחד מימי שישי האחרונים שארחתי חלק נכבד מהמשפחה, החלטתי במקום קינוח ועוגה, להכין רק עוגות.
תמיד, כשמכינה כמה עוגות באירוח, אחת תהיה שוקולדית.
וכמעט תמיד, לא משנה מה עוד יש, השוקולדית (איזה שלא תהיה), תמיד מתחסלת ראשונה.
במיוחד אם יש ילדים בקהל. 
לפני בכלל שהם רואים עוד עוגות ( גבינה, מרנג לימון, שמרים ועוד )  רובם רוצים עוגת שוקולד.

העוגה הזו נהדרת. מתאימה לצליקים מן הסתם, ולפסח שמתקרב.
יש לא מעט גירסאות ומתכונים שונים ( דומים אבל לא זהים ) לעוגה הזו שנקראית טורטה קפרזה.
המרכיבים בכולם זהים. מה שמשתנה זה הכמויות וגם היחסים.
אני בחרתי להכין את זו של alexandracooks  אבל עם טיפונת שינויים
לקרוא הערות למטה

טורטה קפרזה: עוגת שוקולד שקדים נטולת גלוטן


170 גר שקדים
10 כפות סוכר
115 גר חמאה
115 גר שוקולד
3 ביצים גדולות מופרדות

לחמם תנור ל 160
לרפד תבנית  אינגליש באורך 22-24 סמ בנייר אפיה או לשמן טוב

*לקלות את השקדים ( קלופים, או לא. לא ממש משנה ) לקרר קצת
לטחון אותם עם 3 כפות סוכר במעבד מזון
להמס יחד חמאה ושוקולד בזהירות במיקרו
להקציף חלמונים עם 5 כפות סוכר עד שהעיסה בהירה ותפוחה ( 5 דקות )
להוסיף את השוקולד והחמאה אל הביצים בעירבוב איטי.
להוסיף את השקדים הטחונים, לערבב לאט רק עד שאחיד.
להקציף חלבונים ו 2 כפות סוכר לקצף יציב אבל רך
לקפל את החלבונים אל השאר בעדינות
לשפוך לתבנית
לאפות בסביבות 40 דקות, תלוי בגודל של התבנית. 
קיסם יוצא כמעט יבש

אפשר לפזר אבקת סוכר למעלה
להגיש עם קצפת, קרפ פרש, תותים, או בלי.

* לא חובה לקלות, אפשר סתם לטחון.
הכנתי גם וגם, וקשה לי להגיד מה יותר שווה. :)
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה