לפני כמה שנים גיליתי את נפלאות הטחינה הגולמית
היתה תקופה שהייתי מכינה רוטב טחינה כל יום לסלט.
בשלב מסוים ויתרתי ופשוט הוספתי כף טחינה גולמית לסלט עצמו ( במילא יש שם תבלינים ולימון, ועם המיץ מהירקות זה משתלב נפלא )
בתור חובבת חלבה, היום אני מסתפקת בליקוק טחינה גולמית, ולא צריכה את התוספת המתוקה של הסוכר.
תוספת טחינה גולמית למאפים מוסיף טעם של חלבה מאד עדין.
מתכון מ food 52
עוגיות שוקולד צ'יפ עם טחינה
113 גר חמאה רכה
חצי כוס טחינה גולמית ( 120 מל )
כוס סוכר ( 200 גר )
ביצה אחת
חלמון
כפית וניל
כוס + 2 כפות קמח ( 150 גר )
1/2 כפיץ אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית מלח,
1+3/4 (230 גר ) שוקולד מריר קצוץ גס
מלח לזריעה מעל ( לא חובה )
להקציף יחד חמאה טחינה וסוכר 4-5 דקות
להוסיף ביצה, חלמון וניל ולהמשיך להקציף כמה דקות
להוסיף את כל היבשים לערבב רק את שהבלילה אחידה
להוסיף את השוקולד ולערבב ביד.
לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח כדורים ( כף גלידה או ליצור עם היד ) ולקרר לשעה במקרר, או להקפיא כמה שעות ( הקפאה תתן עוגיוה יותר רכה ופחות קריספית )
לחמם תנור ל 175, לאפות עוגיות בסביבות רבע שעה עד שמתחילות להזהיב.
לקרר לגמרי
היתה תקופה שהייתי מכינה רוטב טחינה כל יום לסלט.
בשלב מסוים ויתרתי ופשוט הוספתי כף טחינה גולמית לסלט עצמו ( במילא יש שם תבלינים ולימון, ועם המיץ מהירקות זה משתלב נפלא )
בתור חובבת חלבה, היום אני מסתפקת בליקוק טחינה גולמית, ולא צריכה את התוספת המתוקה של הסוכר.
תוספת טחינה גולמית למאפים מוסיף טעם של חלבה מאד עדין.
מתכון מ food 52
עוגיות שוקולד צ'יפ עם טחינה
113 גר חמאה רכה
חצי כוס טחינה גולמית ( 120 מל )
כוס סוכר ( 200 גר )
ביצה אחת
חלמון
כפית וניל
כוס + 2 כפות קמח ( 150 גר )
1/2 כפיץ אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית מלח,
1+3/4 (230 גר ) שוקולד מריר קצוץ גס
מלח לזריעה מעל ( לא חובה )
להקציף יחד חמאה טחינה וסוכר 4-5 דקות
להוסיף ביצה, חלמון וניל ולהמשיך להקציף כמה דקות
להוסיף את כל היבשים לערבב רק את שהבלילה אחידה
להוסיף את השוקולד ולערבב ביד.
לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח כדורים ( כף גלידה או ליצור עם היד ) ולקרר לשעה במקרר, או להקפיא כמה שעות ( הקפאה תתן עוגיוה יותר רכה ופחות קריספית )
לחמם תנור ל 175, לאפות עוגיות בסביבות רבע שעה עד שמתחילות להזהיב.
לקרר לגמרי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה