יום שני, 20 באוגוסט 2018

עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס עם שוקולד לבן מקורמל ( וגם נטולות גלוטן ! )

הכנתי השבוע 3 לחמים במכה אחת.
לוקח להם יותר משעה בתנור בחום 230 
היה גהינום במטבח
אח"כ לקח לתנור עוד איזה שעה וחצי להתקרר

אם בחורף אני רק מחפשת סיבות להכין דברים בתנור
עכשיו זה איך אפשר להמנע מלהדליק אותו בכלל

אבל שיש פתאום רעיון לעוגיות חדשות
אי אפשר להתאפק
ומזל שהן לא צריכות הרבה זמן אפיה ( רק חבל שלתנור לוקח שנים להתקרר )

לא נורא
העוגיות לא רק שמהממות ביופין, גם טעימות !

למתכון נטול גלוטן לקפוץ למטה .

עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס עם שוקולד לבן מקורמל

בסביבות 30 עוגיות 6-7 סמ

113 גר חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
כפית וניל
ביצה
כוס קמח + שתי כפות
1/4 כוס קקאו
1/4 כפית מלח
כפית סודה לשתיה
120 גר שוקולד מריר קצוץ גס

100-120 גר שוקולד לבן מקורמל ( במצב נמס*)

להקציף יחד חמאה ושני סוגי סוכר כמה דקות על מהירות בינונית עד שהתערובת בהירה וקצת תפוחה
להוסיף וניל וביצה ולערבב עוד כמה 2-3 דק
להוסיף קמח, מלח, סודה לשתיה, קקאו. לערבב רק עד שמתאחד
להוסיף שוקולד ולערבב מעט עד שהשוקולד מפוזר בתערובת.

לקרר שעה במקרר

לחמם תנור ל 175
ליצור כדורים בקוטר 3 ס"מ ולהניח על תבנית עם נייר אפיה ( עם מרחק של 7-8 סמ בין אחד לשני, )
על כל עיגול להניח בערך חצי כפית של שוקולד לבן מקורמל
לאפות 12-14 דקות עד שהעוגיות משתטחות ומתחילים לראות סדקים בחלק העליוון.
הן עדיין רכות למגע אבל הן ממשיכות להתייצב בחוץ בזמן ההתקררות.
לחכות כמה דקות ולהעביר לרשת צינון עד שהן לגמרי קרות ויציבות.

* שוקולד לבן מקורמל:
לחמם תנור ל 120, להניח בתבנית/מחבת שיכולה להכנס לתנור ( בעדיפות לכאלו שיש עליהן ציפוי non stick ) 200-300 גר שוקולד לבן
להכניס לתנור ובמשל ה30-45 דקות הבאים, להוציא ולערבב עם מרית ( חסינת חום, או כף עץ ) את השוקולד, ולהחזיר לתנור.
זה תהליך שלוקח לא מעט זמן, השוקולד עובר כל מיני שלבים, בהתחלה  מתקשה, אחכ נהיה גרגירי, מתחיל לקבל צבע ובסוף הופך להיות נוזלי ( סמיך, אבל נוזלי )
בשלב הזה אפשר להשתמש ( כמו גנאש, רק כמובן לקרר קצת ) לעוגיות הנ"ל, ואפשר את השאריות לשטח על משטח סילפט ( או נייר אפיה ) לקרר במקרר, ואז לשבור לחתיכות ולשמור בקופסה סגורה במקרר לפעם הבאה. אם צריך שיהיה שוב נוזלי, לחמם קצת במיקרו בזהירות.


עוגיות דאבל שוקולד עם שוקולד לבן מקורמל נטולות גלוטן

80 גר חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה אחת
כפית וניל 1/4 
1/4 כפית מלח
1/4 כוס ( עם בטן קטנה** ) קמח אורז חום
1/4 כוס ( עם בטן קטנה ) קמח סורגום
1/4 כוס ( עם בטן קטנה ) קמח שקדים
1/4 כוס קמח תפ"א
1/4 כוס ( עם בטן קטנה ) קקאו
כפית סודה לשתיה

100 גר שוקולד לבן מקורמל

** לרוב כשכותבים 1/4, 1/2  כוס של קמח/סוכר  הכוונה לכמות של כוס מדידה שמיישרים עם סכין שהתכולה תהיה בגובה סיום הכוס מדידה.
"עם בטן" הכוונה למלא את הכוס ולא ליישר אלא שתשאר קצת " בטן" .
להבדיל אפשר פשוט להוסיף לרבע כוס עוד כף לא מלאה של הקמח.

הכנת:
אין צורך במיקסר. אפשר לערבב הכל יחד עם מזלג בקערה בינונית

לערבב טוב חמאה רכה ו 2 סוגי סוכר
להוסיף ביצה ווניל לערבב במרץ דקה/שתיים
להוסיף קמחים, מלח , סודה לשתיה

לקרר לפחות שעה במקרר


לחמם תנור ל 175, לרפד תבנית עם נייר אפיה להכן כדורים מהבלילה ועל כל כדור להניח רבע כפית עם שוקולד לבן מקורמל.

לאפות 12-13 דקות עד שהעוגיות משתטחות, הן עדיין די רכות למגע. לקרר כמה דקות בתבנית ואז להעביר לצינון מוחלט על רשת. 

בערך 20-22 עוגיות ( קוטר 5-6 סמ )

העוגיות נראו בדיוק אותו דבר כמו אילו עם הגלוטן :)












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה