יום שלישי, 7 באוגוסט 2018

עוגיות שוקולד צ'יפס עם ג'יאנדויה

יש לי קטע עם אסוציאציות.
אז ג'אנדויה עושה לי אסוציאציות עם ביקור במפעל לשוקולד באצ'י באטליה
והביקור ישר מעורר חיוכים אצלי, כי החלק של הטעימות בסיור זה לא משהו שאשכח, גם כשאהיה סנילית לגמרי.
לפני כמה חודשים התחלתי להוסיף מדי פעם חתיכות ג'אנדויה לכל מיני עוגיות.
התוצאה נהדרת ( איך לא ) 
למי שקשה לו עם הרבה מתוק, אפשר לוותר על השוקולד הלבן.
בקיץ אין ברירה אלא לשמור את הג'אנדויה במקרר או אפילו במקפיא, ארוז טוב


עוגיות שוקולד צ'יפס עם ג'יאנדויה

225 גר חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
כפית וניל
כף סירופ תירס או דבש
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1+1/2 כוסות קמח
כוס שוקולד מריר איכותי קצוץ
חצי כוס שוקולד ג'יאנדויה קצוץ ( די גס )
1/3 כוס שוקולד לבן קצוץ

להקציף יחד חמאה ושני סוגי סוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה
להוסיף ביצה ווניל, להמשיך להקציף על מהירות בינונית עוד 1-2 דקות
להוסיף סירופ תירס ( או דבש ) , קמח, סודה לשתיה ומלח ולערבב רק עד שהכל מתאחד.
להוסיף שוקולדים ולערבב ממש קצת, רק עד שהכל מתאחד.
לקרר חצי שעה במקרר.


לחמם תנור ל 180
ליצור כדורים (3-4 סמ ) ולהניח על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 12-15 דקות עד שמשחימים קצת ( אם יש צורך לסובב תבנית באמצע האפיה, אז לסובב )











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה