יום שישי, 11 במרץ 2011

מרק ירקות שורש קלויים

זהו, אני יכולה להגיד שרשמית, חו"ל היה מזמן!!!
תמיד זה ככה אחרי נסיעה, יום יומיים, גג שלושה אחרי עוד ככה חיים את הטעמים של שם.
במיוחד עם עוד יש ג'ט לאג ( ולא, לא היה לנו... הפטנט אגב, הוא לא להכנע לשינה בימים הראשונים שלא בשעות של הלילה.. וגם אז למשוך עד מאד מאוחר. מנסיון- זה עובד! )
בכל מקרה, אחרי כמה ימים כבר אין ברירה, צריך להכנס לסופר, להתחיל לבשל, לנקות.... ולחזור לשיגרה!

לכבוד החורף שחזר אלינו, איזה כיף להמשיך להכין מרקים סמיכים כאלו.

מרק ירקות שורש צלויים

חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
בטטה
זר או שניים
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
תפ"א
2 כרשות
בצל אדום
2 שיני שום

לחתוך לחתיכות לא קטנות מיד, לשים בתבנית, לטפטף קצת שמן זית ולהכניס לתנור חם ( 200-220 ) עד שהירקות צלויים. משהו כמו חצי שעה.

להעביר לסיר, להוסיף עוד כף  או שתיים שמן זית, מלח, פלפל, קצת טימין, לכסות במים, לכסות סיר ולבשל עוד איזה חצי שעה
לטחון הכל.










ברור שניתן לגוון עם הירקות , כל פעם להתנסות עם אחרים, אם יש...
ועוד מילה קטנה על חו"ל- המבחר במקומות מסוימים הרבה יותר גדול ומענין- אז יאללה, להתנסות!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה